rodzicielskie -rolnik - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 19 sty 2016, 15:37

bmf pisze:Tak do na Pani z KRUS wysyła rolników bo dostaną więcej i co mam powiedzieć przyjęłam z zaświadczeniem , że tam nie pobierała.
To może Pani z KRUS powinna się wrócić do 1 klasy i nauczyć się czytać
Gość

Napisano: 19 sty 2016, 16:16

To nie ma znaczenia,ze w KRUSIE jest mniejsza kasa po prostu rodzicielskie rolniczce nie przysługuje w ops
Iza1

Napisano: 19 sty 2016, 16:58

Iza1 pisze:To nie ma znaczenia,ze w KRUSIE jest mniejsza kasa po prostu rodzicielskie rolniczce nie przysługuje w ops
na podstawie jakiego przepisy ? jakos go nie widze.
1986

Napisano: 19 sty 2016, 17:48

a to zajrzyj do ustawy z 24 lipca 2015 o zmianie ustawy o swiadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw. Tam w art. 4 są zmiany do ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 20 sty 2016, 8:22

Sipera pisze:a to zajrzyj do ustawy z 24 lipca 2015 o zmianie ustawy o swiadczeniach rodzinnych oraz niektórych innych ustaw. Tam w art. 4 są zmiany do ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników.
wiem.

mi chodzi na podstawie jakeigo art. rolniczce w ops nie przysługuje.
1986

Napisano: 20 sty 2016, 8:40

no właśnie na podstawie 4 i 20 nie przysługuje w ops
...

Napisano: 20 sty 2016, 8:44

jakos nie widze by gdziekolwiek był zapis w naszych przepisach ze swiadczenie rodzicielskie nie przysluguje osobie uprawnionej do zasiłku macierzynskiego z krus.

ale skoro mam spojrzec na przepisy KRUS to tam tez nie widze takeigo zapisu. zacytuj
1986

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x