Witam,
jak zakwalifikować w planie finansowym na 2012 rok świadczenie wypłacane rodzinie pomocowej? Świadczenie należy traktować jako świadczenie wypłacane rodzinie zastępczej (§ 3110) czy jako wynagrodzenie (§ 4170, § 4010)??
Rodzina pomocowa
Re: Rodzina pomocowa
Wydaje mi się, że świadczenie, które rodzina będzie otrzymywała na dziecko §3110, a wynagrodzenie dla tej rodziny § 4170 , bo §4010 to wynagrodzenia osobowe pracowników, czyli umowa o pracę, a pomostowe będą chyba na umowę zlecenia (art. 75 ust. 5)
Aczkolwiek w ustawie w przypadku rodzin zawodowych jest mowa o wynagrodzeniu, a w przypadku pomocowych o świadczeniu. Także do końca nie jestem pewna tego co napisałam. Może ktoś kto był na jakimś szkoleniu się wypowie czy ma to być kwalifikowane jako świadczenie (§3110), czy wynagrodzenie (§4170)?
Aczkolwiek w ustawie w przypadku rodzin zawodowych jest mowa o wynagrodzeniu, a w przypadku pomocowych o świadczeniu. Także do końca nie jestem pewna tego co napisałam. Może ktoś kto był na jakimś szkoleniu się wypowie czy ma to być kwalifikowane jako świadczenie (§3110), czy wynagrodzenie (§4170)?
Oprócz Rodzina pomocowa - Stare tematy przeczytaj również:
pytanie dotyczące opału
usamodzielnienie - polepszenie warunków mieszkaniowych
WARUNKOWE ZWOLNIENIE A USAMODZIELNIENIE
dodatek dla pracownika socjalnego
wstępni zstępni
specjalisyczne usługi opiekuńcze
Rodziny zastępcze - od kiedy przyznać pomoc pieniężną
Wolne miejsca w placówce socjalizacyjnej
usamodzielnienie - zakład poprawczy
biologiczni rodzice
uznanie właściwości