rodziny zastępcze

ODPOWIEDZ
~Ania

rodziny zastępcze

Post autor: ~Ania »

Dzień Dobry! Bardzo proszę o pomoc i udzielenie mi odpowiedzi czy na rodzinę zastępczą można zrobić kurs w innym Powiecie albo czy można zrobić we własnym a mieć dzieci z innego Powiatu?
~LeOn

Re: rodziny zastępcze

Post autor: ~LeOn »

obecne przepisy nie pozwalają zrobić kursu w innym powiecie, ale nic nie zabrania zabrać dzieci z innego powiatu bo o ustanowieniu RZ stanowi sąd.
~kn

Post autor: ~kn »

ale powiaty nie chca dawać kasy na rz z innego powiatu
~Ania

Post autor: ~Ania »

tak tylko rodzina, która chce być zastępczą dla dzieci z innego powiatu nie ma kursu a PCPR miejsca zamieszkania rodziny nie chce zrobić kursu, by wziąć dzieci z innego powiatu i tu koło się zamyka
~ ar..t

Post autor: ~ ar..t »

Tylko zanim zostaniesz r z z innego powiatu to oni dzwonią do twojego pcpr a ci wystawiają złom opinię ,nawet kłamią by tylko zniechęcić inny pcpr[ koordynatorzy są jak bogowie]
~eskulap

Post autor: ~eskulap »

nie jest aż tak źle, organizator pieczy zastępczej ( który ma dzieci do umieszczenia) może podpisać porozumienie z drugim organizatorem pieczy zastępczej ( który ma kandydatów na rz) o ich przeszkoleniu za odpłatnością lub nie . Umieszczenie dzieci na terenie innego powiatu wiąże się z ograniczeniem kontaktów dzieci z ich rodzicami biologicznymi a niekoniecznie z niechęcią pcpr. Trzeba rozmawiać i nie nastawiać sie z góry na niechęć pracowników pcpr. Dzisiaj my pomagamy jakiemuś powiatowi a jutro z kolei możemy sami prosić o pomoc, więc trzeba tylko rozmawiać a rozwiązanie się znajdzie :)
~bobek

Post autor: ~bobek »

eskulap pięknie piszesz szkoda tylko ,że to mrzonka wywalczyłem kiedyS dzieci z innego powiatu i mam przechlapane,no jest bardzo pod górkę we współpracy z Pcpr.
~wik

Post autor: ~wik »

Ja już jestem na marginesie dzieci poszły do adopcji a koordynator pokazał jaki jest wredny, dzieci nie dadzą a innym powiatom opowiadają jacy my nie dobrzy wręcz kłamią by tylko nie dali dzieci z innego powiatu. Tak to jest gdy miałeś dzieci z innego PCPR
~ar..t

Post autor: ~ar..t »

gdzie te PCPR które naprawde poczebują r z i nie dają się zniechęcać
ODPOWIEDZ