Drukuję dochody z rodzinnego i wpinam do teczki z 500+. Zgodnie z KPA nie mamy prawa żądać dokumentów dochodowych bo jesteśmy w ich posiadaniu., Będę miał czas, albo stażystę to pokseruję i powpinam. Nie będę miał czasu, to tego nie zrobię.
Dochód został ustalony i nie ma sensu przy nim grzebać. Po co pytać i dociekać, jak strona już kiedyś została przesłuchana i o wszystkim wie? Wręcz taka dociekliwość jest szkodliwa na moje skołatane nerwy oraz niezgodna z kpa.
Halo, halo, do-kawo i ciasto.
Byłam, jestem i będę orędownikiem powielania dochodów, skoro już je raz ustaliliśmy. Nie widzę powodu, dla którego miałabym jeszcze raz ciągać klientów i wymagać od nich przynoszenia papierów, które już nam przynosili.
Jeśli czytasz uważnie moje posty: pisałam, że do teczek 500 drukuję dochody z ZR z adnotacją, że wszelkie dokumenty znajdują się tutaj i tutaj. Nie jest to tożsame z tym, że mam jedną teczkę do wszystkich świadczeń.
FA, SZO, KDR, ZDO, SP, ZP mam w osobnych teczkach. Nawet, jeśli klientka ma u nas ZR, FA, SP i ZP to każdy wniosek ma swoją osobną teczkę. Jest to wygodniejsze i praktyczniejsze. Nie widzę powodu, żeby 500 robić w ZR.