ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
bilobil

ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ

Post autor: bilobil »

słuchajcie, to jest jakaś porażka - własnie uświadomiłam sobie bardzo ważną rzecz - kiedy w świadczeniach rodzinnych rokiem bazowym będzie juz 2015 to w 500 nadal bedzie 2014 i wtedy kiedy w teczkach z rodzinnego bedziemy liczyć 2015 przez liczbę miesięcy to w 500 w 2015 roku bedzie jako uzyskany po roku bazowym,

koszmar dopiero teraz zrozumiałam ze ci którzy mówili o zakładaniu oddzielnych teczek mieli absolutną rację, przecież to będzie nie do ogarnięcia w jednej teczce . jutro pierwsze co zrobie jak przyjdę do pracy to zacznę kompletować osobne teczki do 500,

śpieszmy się rozpakowywać teczki
gosia258

Re: ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ

Post autor: gosia258 »

to ty nie miałaś osobnych teczek, przecież to zupełnie nowa ustawa wpakowałaś 500 plus do teczek rodzinnych to współczuję ci twojej głupoty
asdfgh

Post autor: asdfgh »

okazuje się że ja tez zrobiłam głupotę bo uwierzyłam w jakieś głupoty o notatkach i odnośnikach itd., poza tym najwięksi krzykacze na forum jak zwykle tworzyli złowroga propagandę więc im jakoś uwierzyłam że po co nowe teczki itd., teraz wiem że zrobiłam głupotę bo poszłam na łatwiznę ale mam już ponad 550 wniosków i teraz też zaczne to rozdzielać, faktycznie przy 500 będzie jeden rok bazowy w plecy
Iza1

Post autor: Iza1 »

No faktycznie masakra nie miec oddzielnych teczek.
U nas mamy nowe teczki jak mozna łaczyc z rodzinnymi MASAKRA
Iza1

Post autor: Iza1 »

Przeciez nie każda rodzina ma rodzinne to gdzie wpinałaś inne rodziny
bilobil

Post autor: bilobil »

wiecie co ? trochę jestem zdziwiona tymi wypowiedziami bo wcześniej całe forum aż trzeszczało że absolutnie żadne nowe teczki robimy notatki a teraz jak widać są osoby które maja oddzielne teczki przejrzałam parę postów i tam aż roi się od tych którzy pomysł nowych teczek bardzo ostentacyjnie krytykowali
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

my mamy wspólne i nie widzimy najmniejszego problemu ;)
west
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: west »

Też na mnie nafukano, jak mówiłem o osobnych teczkach. Nowa ustawa, nowy program. To jest coś absolutnie odrębnego. Z resztą-już pewnie jest po zasiłkach rodzinnych. W wakacje zacznie kończyć im się kasa na bieżąco, a dwa równoległe systemy są nielogiczne i drogie. To rodzinne, to nie w pięć ni w 10. Już coś przebąkiwali o 500+ dla ponadgimnazjalnych.
kawa i ciasto
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kawa i ciasto »

Teczki OSOBNE co nie znaczy, że oddzielne dokumenty.

FA, SP, SZO i ZDO też macie razem w jednej teczce? KDR też? Kto wpadł na taki kretyński pomysł?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

Od 2004 roku mamy w dziale teczki osobowe, są tam wszystkie po kolei sprawy z zakresu naszego działu - ZR, opiekuńcze, teraz 500+. Taką mamy instrukcję kancelaryjną ;)
Przez 12 lat problemu nie było to i teraz nie ma. Dokumenty wszystkie pod ręką w jednym miejscu, najstarsze wnioski na bieżąco archiwizowane. Kwestia organizacji.
Nie zajmujemy się KDR i FA.
A że rodzinne pójdzie w przyszłym roku do piachu to oczywista oczywistość. No chyba, że jeszcze w tym się budżet posypie :lol:
ODPOWIEDZ