ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ
ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ
słuchajcie, to jest jakaś porażka - własnie uświadomiłam sobie bardzo ważną rzecz - kiedy w świadczeniach rodzinnych rokiem bazowym będzie juz 2015 to w 500 nadal bedzie 2014 i wtedy kiedy w teczkach z rodzinnego bedziemy liczyć 2015 przez liczbę miesięcy to w 500 w 2015 roku bedzie jako uzyskany po roku bazowym,
koszmar dopiero teraz zrozumiałam ze ci którzy mówili o zakładaniu oddzielnych teczek mieli absolutną rację, przecież to będzie nie do ogarnięcia w jednej teczce . jutro pierwsze co zrobie jak przyjdę do pracy to zacznę kompletować osobne teczki do 500,
śpieszmy się rozpakowywać teczki
koszmar dopiero teraz zrozumiałam ze ci którzy mówili o zakładaniu oddzielnych teczek mieli absolutną rację, przecież to będzie nie do ogarnięcia w jednej teczce . jutro pierwsze co zrobie jak przyjdę do pracy to zacznę kompletować osobne teczki do 500,
śpieszmy się rozpakowywać teczki
Re: ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ
to ty nie miałaś osobnych teczek, przecież to zupełnie nowa ustawa wpakowałaś 500 plus do teczek rodzinnych to współczuję ci twojej głupoty
okazuje się że ja tez zrobiłam głupotę bo uwierzyłam w jakieś głupoty o notatkach i odnośnikach itd., poza tym najwięksi krzykacze na forum jak zwykle tworzyli złowroga propagandę więc im jakoś uwierzyłam że po co nowe teczki itd., teraz wiem że zrobiłam głupotę bo poszłam na łatwiznę ale mam już ponad 550 wniosków i teraz też zaczne to rozdzielać, faktycznie przy 500 będzie jeden rok bazowy w plecy
No faktycznie masakra nie miec oddzielnych teczek.
U nas mamy nowe teczki jak mozna łaczyc z rodzinnymi MASAKRA
U nas mamy nowe teczki jak mozna łaczyc z rodzinnymi MASAKRA
Przeciez nie każda rodzina ma rodzinne to gdzie wpinałaś inne rodziny
wiecie co ? trochę jestem zdziwiona tymi wypowiedziami bo wcześniej całe forum aż trzeszczało że absolutnie żadne nowe teczki robimy notatki a teraz jak widać są osoby które maja oddzielne teczki przejrzałam parę postów i tam aż roi się od tych którzy pomysł nowych teczek bardzo ostentacyjnie krytykowali
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
my mamy wspólne i nie widzimy najmniejszego problemu 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też na mnie nafukano, jak mówiłem o osobnych teczkach. Nowa ustawa, nowy program. To jest coś absolutnie odrębnego. Z resztą-już pewnie jest po zasiłkach rodzinnych. W wakacje zacznie kończyć im się kasa na bieżąco, a dwa równoległe systemy są nielogiczne i drogie. To rodzinne, to nie w pięć ni w 10. Już coś przebąkiwali o 500+ dla ponadgimnazjalnych.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Teczki OSOBNE co nie znaczy, że oddzielne dokumenty.
FA, SP, SZO i ZDO też macie razem w jednej teczce? KDR też? Kto wpadł na taki kretyński pomysł?
FA, SP, SZO i ZDO też macie razem w jednej teczce? KDR też? Kto wpadł na taki kretyński pomysł?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Od 2004 roku mamy w dziale teczki osobowe, są tam wszystkie po kolei sprawy z zakresu naszego działu - ZR, opiekuńcze, teraz 500+. Taką mamy instrukcję kancelaryjną 
Przez 12 lat problemu nie było to i teraz nie ma. Dokumenty wszystkie pod ręką w jednym miejscu, najstarsze wnioski na bieżąco archiwizowane. Kwestia organizacji.
Nie zajmujemy się KDR i FA.
A że rodzinne pójdzie w przyszłym roku do piachu to oczywista oczywistość. No chyba, że jeszcze w tym się budżet posypie

Przez 12 lat problemu nie było to i teraz nie ma. Dokumenty wszystkie pod ręką w jednym miejscu, najstarsze wnioski na bieżąco archiwizowane. Kwestia organizacji.
Nie zajmujemy się KDR i FA.
A że rodzinne pójdzie w przyszłym roku do piachu to oczywista oczywistość. No chyba, że jeszcze w tym się budżet posypie

Oprócz ROK BAZOWY 2015 - ODKRYŁAM MASAKRĘ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500 plus
Wyrejestrowanie działalności gospodarczej
ELEKTRONICZNY POMÓZCIE
wniosek elekrotroniczny
Do Pana Tomka:)
WERYFIKACJA ZUS
daty przyjęcia wniosku
wypłata prosze o pomoc !
Niepełnosprawność - decyzja!
alimenty z FA
dochoy nieopodatkowane
dochody