ROPS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 09 sie 2016, 20:16

Kobieta złożyła wniosek o św. wychowawcze, który przesłaliśmy do ROPS, ponieważ mąż pracuje za granicą. Następnie zrezygnowała i wysłała do ROPS oświadczenie, w którym prosi o nierozpatrywanie wniosku. ROPS wysłał mi wszystkie dokumenty Pani wraz z pismem, w którym informują , że nasz ośrodek ma podjąć stosowne działania.... wg ich opinii powinna być wydana decyzja umarzająca. Wg mnie taką decyzję powinien wydać ROPS, ponieważ jest organem właściwym, natomiast oni twierdzą, że wydają decyzje jeżeli zachodzi koordynacja a w tej sprawie nie została ustalona.
Joanna_1233
Stażysta
Od: 20 kwie 2016, 17:30
Zajmuję się:

Napisano: 09 sie 2016, 20:36

Wydaje mi się, że ROPS ma rację. Klientka do OPS-u składała wniosek, więc tak naprawdę i to oświadczenie powinna tu złożyć, a Wy powinniście przesłać to do ROPS.
Trzeba zauważyć, że oni prowadzą postępowanie jedynie w zakresie ustalenia koordynacji. Przecież jeśli nie ustalą, to my rozpatrujemy wniosek i przyznajemy świadczenie. Według mnie powinniście wystawić decyzję o umorzeniu postępowania...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x