Rops koordynacja

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
olga 37

Rops koordynacja

Post autor: olga 37 »

Mam pytanie. Mam rodzinę ( 2 dzieci ) złozyli wnisek na rodzinne i 500+, kwalifikuja się z dochodem. Kwiecień i maj wypłacony. Pani przychodzi dzisiaj i mówi że mąż podjął prace za granicą. Pani nie racuje i przebywa z dziećmi w Polsce. Rozumiem że wysyłam decyzje do ROPSU ale co z dalszymi wypłatami swiadczeń, wiadomo że ROPS nie rozstrzygnie sprawy w ciągu miesiąca???
olga37

Re: Rops koordynacja

Post autor: olga37 »

nikt nie pomoze?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

pijesz kawę (bez ciastka bo sezon plażowy się zbliża i bikini się skurczyło) i płacisz dalej
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Joanna_1233
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Joanna_1233 »

Wysyłasz do ROPS ksero wniosku i decyzji+ umowa o pracę- zapytanie o koordynację, nie płacisz, czekasz na decyzje ROPS.
mysia

Post autor: mysia »

wypłacasz jeżeli kobieta nie wstrzymuje wypłaty jeśli wstrzymała wypłatę to zawieszasz wypłacanie a do ROPS-U wysyłasz ksero wniosku dokument poświadczający pracę zagranicą bezpieczniej dla kobiety byłoby jak by sobie wstrzymała wypłatę ale nie kazdy chce a później płaczą bo trzeba wracać z odsetkami
ODPOWIEDZ