rozliczanie wpłat w nemezis? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 05 paź 2015, 12:55

witam! mam do rozliczenia wpłaty od komornika w nemezis, u mnie w programie jeden okres to nowe rozpoczęcie postępowania wobec dłużnika, wiec żeby rozliczyć wpłatę muszę wybrać okres zasiłkowy, wieć wybieram ten najstarszy i na ten zaliczam? bo na szkoleniu Pan mówił ze dług rozliczam od ogółu długu?
ula_o

Napisano: 05 paź 2015, 13:21

tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2015, 13:29

dziękuje za odpowiedz :)
a te wpłaty które były wygzekwowane przed wejściem ustawy rozliczam dzisiaj to juz po nowemu? a co ze zwrotem z Urzędu skarbowego z 15-09-2015? wprowadzam tak jak oni zapisali na kwotę główną i odsetki czy wszystko w pierwszej kolejności na odsetki?
ula_o

Napisano: 05 paź 2015, 13:35

zgodnie z komunikatem to wszystko na odsetki.
Zgodnie z logiką to na starych zasadach.

Jakbym dzisiaj rozliczał tę wpłatę to zrobiłbym wszystko na odsetki i miał to gdzieś. Za poprawność nie ręczę. Łatwiej to jednak później odkręcić wrazie czego
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 paź 2015, 14:37

Ja pracuję na programie Nemezis mam wpłatę od komornika 300,00 zł i jak mam to wprowadzić w programie? Wprowadzam to na najstarsze rozpoczęcie, 300 zł jako wpłata i 300 zł na odsetki bo już sam nie wiem jak ma to wyglądać, pomóżcie
Dona

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem