Rozliczenie dotacji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 gru 2024, 10:34

Witam. Jestem nowa na świadczeniach rodzinnych przed nami koniec roku, czy mógłby ktoś rozpisać jak rozlicza się dotację? Zastanawia mnie czy dotację rozlicza się od środków, które realnie wpłynęły na konto gminy czy od całego planu dotacji?
np. mam plan dotacji 3 951 563,00 zł. Jak to dalej rozliczyć?
Dziękuję za pomoc.
ppracownikk
Praktykant
Od: 22 mar 2022, 14:52
Zajmuję się: ŚR/FA/SW/CP/DO

Napisano: 11 gru 2024, 10:59

no od tego to raczej jest księgowość
przecież w tym planie masz wypłacone świadczenia plus wszystkie koszty utrzymania, księgowość niech wyliczy i zwróci do UW jak coś zostanie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 11 gru 2024, 14:48

Od otrzymanej dotacji odejmij to co idzie na wypłatę świadczeń rodzicielskich i na koszty obsługi tych świadczeń (30 zł za decyzję). Od tego co Ci zostanie wylicz 3% na koszty obsługi świadczeń rodzinnych (możesz wydać wszystko, ale jak nie wydasz to zwracasz do budżetu państwa), pozostałe 97 % to kwota na wypłatę świadczeń rodzinnych (bez rodzicielskiego) i na składki społeczne (zaznaczam -nie zdrowotne) - to też jest do wydania, ale jak coś zostaje również robisz zwrot do Budżetu Państwa. Księgową nie jestem, ale zawsze wyliczam i sprawdzam, żeby wiedzieć ile mam do wydania i wszystko gra :D
ElciaB
Stażysta
Od: 13 mar 2023, 10:04
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 12 gru 2024, 14:27

pozostałe 97 % to kwota na wypłatę świadczeń rodzinnych (bez rodzicielskiego) i na składki społeczne (zaznaczam -nie zdrowotne) a czemu bez rodzicielskich?
martaxyz
Praktykant
Od: 07 lut 2022, 10:32
Zajmuję się: ZR/FA/SW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x