Rozliczenie ZA czy dobrze myślę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 lis 2008, 11:23

Rozliczyłam Pani zaliczkę we wrzesniu według zaświadczenia za czerwiec lipiec sierpień i była jakaś kwota wyegzekwowana a więc zmieniłam decyzję od 1 września i Pani miała wypłacone tylko 27zł.

W październiku komornik przysłał zaświadczenie że egzekucja była bezskuteczna a więc Pani powinna dostać 300zł

i moje pytanie co ja mogę w tym przypadku zrobić skoro decyzję zmienia się od miesiąca następującego po danym kwartale (w tym przypadku po ostatnim miesiacu)
i jak zmienić wysokość zaliczki od listopada skoro w listopdzie już nie płacimy zaliczki
~karolina

Napisano: 05 lis 2008, 11:58

czy nikt mi nie odpowie?
~karolina

Napisano: 06 lis 2008, 10:43

?
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 06 lis 2008, 14:09

moim zdaniem nie zmieniasz. nie obowiązuje nas taka zmiana, bo już nie ma zaliczki a tak by ciągnęło się w nieskończonośc
~becia

Napisano: 06 lis 2008, 14:39

nie wiem czy dobrze myślę, ale spójrzcie na zapis art. 46 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów. Dokonujemy rozliczenia wypłaconej zaliczki alimentacyjnej i w wypadku niedopłaty wypłacany zaliczkę lub w przypadku nadpłaty żądamy zwroty (dokładnie art. 46 ust.2)
~:/

Napisano: 06 lis 2008, 16:08

tylko problem jest tutaj taki że decyzja była już zmieniona od 1 września a przecież chociaż za wrzesień nic komornik nie wyegzekwował to według mnie nie możemy zmienić secyzji od 1 października bo przecież juz ta ustawa nie obowiązkuje

proszę odpowiedzcie czy dobrze myślę?
~kamila

Napisano: 06 lis 2008, 16:36

czy to zaswiadczenie , które przysłał komornik dotyczy : VI,VII,VIII CZY tylko IX
~beata

Napisano: 06 lis 2008, 17:10

za IV, VII, VII była skutrczna i wyegzekwował i w pkt4 było 1.227.53, i na tej podstawie od września zmieniłam decyzję na 95,42 na 1 dziecko ( 2 dz) następne zaświadczenie komornik wystawił tylko za wrzesiń i egzekucja bezskuteczna w pkt 4 - Ozł
~kamila

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x