rozłożenie na raty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 mar 2014, 12:32

Witam, mam pytanie. Przyszła Pani która ma do zwrotu pewną kwotę, napisała oświadczenie z prośbą o rozłożenie jej na raty (15 rat), aby 8 rat potrącać jej z bieżących świadczeń, natomiast pozostałe 7 wpłaci do kasy tutejszego ośrodka, bądź zrobimy potrącenia z kolejnych świadczeń przyznanych w nowym okresie zasiłkowym. Nie wiem natomiast jak mam wprowadzić to do systemu (z racji tego że pracuję na ŚR od niedawna i zostałam z tym sama na dzień dzisiejszy ;) ) Próbowała żądanie zwrotu, wpisuję wszystkie należności, robię plan potrąceń, jednak gdy chcę zaakceptować wyskakuje komunikat o treści: \"Kwota potrącenia jest niezgodna z kwotą powiązań.\" ... Zechciałby ktoś pomóc?
~Gosia

Napisano: 11 mar 2014, 12:39

Oj trudno tak na forum... Jaki program?
~kia

Napisano: 11 mar 2014, 12:40

sygnity
~Gosia

Napisano: 11 mar 2014, 12:47

no to taki jak ja mam.. Ale nie wiem czy umiem Ci pomóc choć pisałam już takie decyzje.. Musisz wprowadzić kwotę którą chcesz potrącić, decyzję z której realizowane mają być potrącenia, utworzyć harmonogram potrąceń zaznaczając, że potrącone świadczenia mają być w całości, a pozostałą kwotę poniżej jako zwrot w formie spłaty. Tu też musisz utworzyć harmonogram spłat. Komputer sam Ci wszystko podzieli, powinno wyjść
~kia

Napisano: 11 mar 2014, 12:58

ok, dzikuje. spróbuję :)
~Gosia

Napisano: 12 mar 2014, 12:30

no niestety się nie udało... dalej krzyczy o niezgodności z kwotą powiązań.. ://
~Gosia

Napisano: 12 mar 2014, 14:34

może ktoś zechce pomóc...
~Gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x