Witam, mam pytanie. Przyszła Pani która ma do zwrotu pewną kwotę, napisała oświadczenie z prośbą o rozłożenie jej na raty (15 rat), aby 8 rat potrącać jej z bieżących świadczeń, natomiast pozostałe 7 wpłaci do kasy tutejszego ośrodka, bądź zrobimy potrącenia z kolejnych świadczeń przyznanych w nowym okresie zasiłkowym. Nie wiem natomiast jak mam wprowadzić to do systemu (z racji tego że pracuję na ŚR od niedawna i zostałam z tym sama na dzień dzisiejszy ) Próbowała żądanie zwrotu, wpisuję wszystkie należności, robię plan potrąceń, jednak gdy chcę zaakceptować wyskakuje komunikat o treści: \"Kwota potrącenia jest niezgodna z kwotą powiązań.\" ... Zechciałby ktoś pomóc?
no to taki jak ja mam.. Ale nie wiem czy umiem Ci pomóc choć pisałam już takie decyzje.. Musisz wprowadzić kwotę którą chcesz potrącić, decyzję z której realizowane mają być potrącenia, utworzyć harmonogram potrąceń zaznaczając, że potrącone świadczenia mają być w całości, a pozostałą kwotę poniżej jako zwrot w formie spłaty. Tu też musisz utworzyć harmonogram spłat. Komputer sam Ci wszystko podzieli, powinno wyjść