Dziękujęiwonaj@ pisze:jasne, spytam
szkolący powiedział, że po nie dokonaniu 1 raty od razu należy wystawić Tytuł Wykonawczy , na nic nie czekać , nie wystawiać żadnych co miesiąc upomnień i co miesiąc T.W.Yozo pisze:Też się bujam z podobnym przypadkiem. Kobieta ma rozłożone na raty. Nie wpłaciła nic. I mi z kolei prawnik powiedział, że jak nie wpłynęła pierwsza rata to już upomnienie, ale na kwotę raty plus koszty upomnienia, a jeśli dalej nie będzie płaciła to tytuł wykonawczy na całość NP ale należy czekać na termin ostatniej raty, bo według niego nie można wcześniej wystawić TW na całość.... Niestety też nie mam z czego potrącać.
szkolący powiedział : nie zmieniamy decyzji- po co ...od razu potrącamy większe kwoty, jeśli jest taka możliwość .To my jesteśmy panami egzekucji- tu cytatMłodypracownik pisze:Zapytałabyś, czy taką decyzję na raty można zmienić, by potrącać całość? W trakcie wydawania decyzji pani nie pobierała świadczeń, potem sytuacja się zmieniła.iwonaj@ pisze:hmmm.... to nie chudo , czy w waszych decyzjach ratalnych również brak warunku ?
Ps. jadę w środę na szkolenie z W. dopytam o ten temat, póki co wstrzymam się z moim T. W. za miesiąc maj
Dzięki za odpowiedź i pamięć. To teraz mam zagwozdkę.iwonaj@ pisze:szkolący powiedział : nie zmieniamy decyzji- po co ...od razu potrącamy większe kwoty, jeśli jest taka możliwość .To my jesteśmy panami egzekucji- tu cytatMłodypracownik pisze:Zapytałabyś, czy taką decyzję na raty można zmienić, by potrącać całość? W trakcie wydawania decyzji pani nie pobierała świadczeń, potem sytuacja się zmieniła.iwonaj@ pisze:hmmm.... to nie chudo , czy w waszych decyzjach ratalnych również brak warunku ?
Ps. jadę w środę na szkolenie z W. dopytam o ten temat, póki co wstrzymam się z moim T. W. za miesiąc maj
Ja bym potrącała całość tej kobiecie, ale kierowniczka nie jest przekonana. Znowu Mazurkiewicz mówił, że nie możemy zmienić decyzji, nie wspominał czy można na potrącać większą kwotę. Masakra.iwonaj@ pisze:.. nie ma sprawy
zapytałam też czy jeśli wydaliśmy decyzje o zwrocie w momencie gdy klient nic już u nas nie pobierał i rodzi mu się dziecko,przychodzi składa.... to mamy prawo potrącać odpowiedź - nie mamy tylko powinniśmy (tu już tak abstrahując zapytałam)