rozłożenie na raty brak spłat decyzja bez warunku :(... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 20 cze 2018, 14:35

jasne, spytam
iwonaj@
Referent
Od: 31 mar 2017, 7:56
Zajmuję się: Ś.R. i Ś.W.

Napisano: 21 cze 2018, 7:45

iwonaj@ pisze:jasne, spytam
Dziękuję :P
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 28 cze 2018, 14:30

Yozo pisze:Też się bujam z podobnym przypadkiem. Kobieta ma rozłożone na raty. Nie wpłaciła nic. I mi z kolei prawnik powiedział, że jak nie wpłynęła pierwsza rata to już upomnienie, ale na kwotę raty plus koszty upomnienia, a jeśli dalej nie będzie płaciła to tytuł wykonawczy na całość NP ale należy czekać na termin ostatniej raty, bo według niego nie można wcześniej wystawić TW na całość.... Niestety też nie mam z czego potrącać.
szkolący powiedział, że po nie dokonaniu 1 raty od razu należy wystawić Tytuł Wykonawczy , na nic nie czekać , nie wystawiać żadnych co miesiąc upomnień i co miesiąc T.W.
iwonaj@
Referent

Napisano: 28 cze 2018, 14:32

Młodypracownik pisze:
iwonaj@ pisze:hmmm.... to nie chudo , czy w waszych decyzjach ratalnych również brak warunku ?
Ps. jadę w środę na szkolenie z W. dopytam o ten temat, póki co wstrzymam się z moim T. W. za miesiąc maj
Zapytałabyś, czy taką decyzję na raty można zmienić, by potrącać całość? W trakcie wydawania decyzji pani nie pobierała świadczeń, potem sytuacja się zmieniła.
szkolący powiedział : nie zmieniamy decyzji- po co ...od razu potrącamy większe kwoty, jeśli jest taka możliwość .To my jesteśmy panami egzekucji- tu cytat
iwonaj@
Referent

Napisano: 28 cze 2018, 14:34

Pan W. powiedział, nie należy chodzić do mecenasów , bo my mamy większą wiedzę od nich, oni mówią co im w danym momencie się wydaje....
iwonaj@
Referent

Napisano: 28 cze 2018, 14:42

iwonaj@ pisze:
Młodypracownik pisze:
iwonaj@ pisze:hmmm.... to nie chudo , czy w waszych decyzjach ratalnych również brak warunku ?
Ps. jadę w środę na szkolenie z W. dopytam o ten temat, póki co wstrzymam się z moim T. W. za miesiąc maj
Zapytałabyś, czy taką decyzję na raty można zmienić, by potrącać całość? W trakcie wydawania decyzji pani nie pobierała świadczeń, potem sytuacja się zmieniła.
szkolący powiedział : nie zmieniamy decyzji- po co ...od razu potrącamy większe kwoty, jeśli jest taka możliwość .To my jesteśmy panami egzekucji- tu cytat
Dzięki za odpowiedź i pamięć. To teraz mam zagwozdkę.
Młodypracownik
Starszy referent

Napisano: 28 cze 2018, 14:55

.. nie ma sprawy
zapytałam też czy jeśli wydaliśmy decyzje o zwrocie w momencie gdy klient nic już u nas nie pobierał i rodzi mu się dziecko,przychodzi składa.... to mamy prawo potrącać odpowiedź - nie mamy tylko powinniśmy (tu już tak abstrahując zapytałam)
iwonaj@
Referent

Napisano: 29 cze 2018, 14:22

iwonaj@ pisze:.. nie ma sprawy
zapytałam też czy jeśli wydaliśmy decyzje o zwrocie w momencie gdy klient nic już u nas nie pobierał i rodzi mu się dziecko,przychodzi składa.... to mamy prawo potrącać odpowiedź - nie mamy tylko powinniśmy (tu już tak abstrahując zapytałam)
Ja bym potrącała całość tej kobiecie, ale kierowniczka nie jest przekonana. Znowu Mazurkiewicz mówił, że nie możemy zmienić decyzji, nie wspominał czy można na potrącać większą kwotę. Masakra.
Młodypracownik
Starszy referent

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x