Rozmowa kwalifikacyjna 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 23 mar 2016, 12:32

W trakcie mojego naboru było konieczne przygotowanie się z : kpa, ustawy o świadczeniach rodzinnych, ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (plus rozporządzenia), ustawy o pracownikach samorządowych, ustawy o egzekucji w administracji. Na rozmowie pytania o doświadczenie zawodowe, wymagania finansowe itp.
jagojka

Napisano: 17 lis 2016, 17:28

a czy ktoś coś więcej może napisać, jak w waszych Mops-ach bądź Ops-ach wyglądały rekrutacje do 500+?
ops-ops:)

Napisano: 17 lis 2016, 21:29

Nie było rekrutacji u nas, jestem zaborczy i całe 500+ zabrałem dla siebie :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 17 lis 2016, 21:33

e dobre :) tylko nie wszyscy pracownicy ops-ów byli tacy chętni ;)
tak trochę z ciekawości pytam? Temat był wielokrotnie poruszany, może podzielicie się swoimi doświadczeniami, o co kandydatów pytano? Jakie pytania można zadać kandydatom do 500+ ZR i FA?

Napisano: 18 lis 2016, 13:47

O co by ich nie pytano, to jest wróżenie z fusów na etapie rekrutacji. Mieliśmy przypadki osób które przepisy miały wykute na blachę ale ich kompletnie nie rozumiały - już nie pracują. Inna sprawa, że ktoś kto nigdy nie miał styczności z naszymi ustawami, a ma ogólne umiejętności czytania ze zrozumieniem i interpretowania aktów prawnych, sporządzania pism urzędowych itp. sobie powinien poradzić całkiem dobrze - i to się sprawdza. Szczerze, imo najbardziej obiektywny byłby chyba test z wiedzy ogólnej + w formie pytań otwartych zacytowane przepisy z poszczególnych ustaw i konieczność dokonania ich wykładni.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 lis 2016, 15:12

Iks z pewnością masz rację.
Nikt nie był na takiej rozmowie aby mógł się podzielić doświadczeniami zarówno z jednej jak i drugiej strony?

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x