Róznice na oswiadczeniach
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Róznice na oswiadczeniach
Witam mam klientkę, która składała wniosek w maju na 1 dziecko- decyzja odmowna, przekroczone kryterium. Dochody mąż-działalność na ryczałcie, żona-renta i posiadają trochę gospodarstwa.W listopadzie Pani wg orzeczenia utraciła rentę, jest decyzja z zusu, wydana w grudniu. Pani przyszła teraz złożyć ponownie wniosek i dopatrzyłam się, że na oświadczeniu o ryczałcie Pani zaniżyła kwotę niż tą która podali w majowym wniosku. Dzwoniłam do niej Pani twierdzi, ze w maju się pomyliła, bo sama wpisywała "SKĄDŚ nie wie skąd" kwotę, a teraz wpisywał księgowy. Co robić w tej syt przecież tj dochód z tego samego roku, a do tamtego wniosku już jest decyzja?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Róznice na oswiadczeniach
Podpowie ktoś??? Co w takim przypadku jak Pani zmienia dane na oświadczeniu?
Re: Róznice na oswiadczeniach
mieliśmy podobną sytuację tyle że nasza klientka miała DG prowadzoną na zasadach ogólnych. dostaliśmy dwa różne zaświadczenia od jej księgowej. Nasz prawnik powiedział ze mamy drążyć temat i kazał zwrócić się do Urzędu Skarbowego z zapytaniem jaki w danym miesiącu miała dochód.
Oprócz Róznice na oswiadczeniach - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
czy bierzecie oświadczenia
Ukrainka w składzie rodziny
przekroczenie dochodu
brak zwrotu nienależnie pobranego świadczenia wychowawczego
kordynacja i nowy wniosek
do p. Tomka z Sygnity
weryfikacja ZUS - osoba znaleziona, ale brak danych
Uchylenie pomocy!
wstrzymanie 500+ i przywrócenie ?
zasiłek macierzyński-sprawa w sądzie
świadczenie wychowawcze - uchylenie 1 dziecko
Proszę o pomoc marszałek uchylił swoja decyzję i co dalej