rozpoczęcie roku proszę mocnych o pomoc - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 lis 2014, 10:31

Dlaczego program nie przyznaje mi dodatku z tyt. rozp. roku szkolnego dla dziewczyny która chodzi do kl 3 gimnazjum w specjalnym ośrodku szkolno wychowawczym, która w czerwcu kończy 18 lat. przeciez nie wiadomo czy od września nie podejmie dalej nauki w szkole ponadgimnazjalnej lub nie zostanie w gimnazjum. na jakiej podstawie odmówić dodatku??
jank

Napisano: 25 lis 2014, 11:39

jesli rodzic we wniosku oswiadczyl,ze dziecko bedzie kontynuowac nauke w szkole w roku szkolnym 2015/2016 to nie mozesz odmowic...a wprogramie pewnie nie zaznaczyles oswiadczenia albo cos:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2014, 11:45

trudno. rozkminiałem razem z kierownikiem tą sytuacje i wyszło, że teraz odmawiam a we wrzesniu jak ta dziewczyna podejmie nauke to matka złoży wnipsek na ten dodatek i go przyznam.
jank

Napisano: 25 lis 2014, 11:59

odmawiasz bo nie potrafisz sobie poradzic z programem ? :) no bez przesady...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2014, 12:01

w takich przypadkach u nas ludzie nie wpisują we wniosku tego dodatku (nie wnioskują) We wrześniu następnego roku na początku dostarczają zaśw ze szkoły i wniosek uzupełniający i przyznajemy ten dodatek + dojazdy w zależności od szkoły. Tak że nawet w decyzji nie ma odmowy dodatku
Dree

Napisano: 25 lis 2014, 16:13

Pewnie nie zaznaczyłaś ze jest zaświadczenie ze szkoły. No odmowa tez mi sie wydaje nie bardzo...Przecież można ręcznie przyznać ten dodatek. A odmowa to na jakiej podstawie skoro oświadczają ze będzie kontynuowac naukę....?
kajka...

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x