No właśnie ja zgłupiałam. Czytałam o tym wcześniej, kiedy planowano wprowadzić ustawę o dobrym starcie, zamiast rozporządzenia. Jednak ustawy nie widzę, rozporządzenie pozostało w niezmiennej formie i wg definicji szkoły dalej wyklucza szkoły policealne i dla dorosłych. Dzisiaj widzę, że opublikowano sprawozdanie "Przewidywane w 2019 r. niedobory środków na realizację rządowego programu Dobry start", gdzie widzę rubrykę "- w tym w związku ze świadczeniem dla uczniów szkół dla dorosłych i szkół policealnych". Wynikałoby jasno, że zmiana nastąpiła, ale wyjaśni mi ktoś jak?
Zmiana ma być chyba od 1 sierpnia. A oni właśnie tym sprawozdaniem chcą się dowiedzieć ile kasy szykować. Mówi się ludziom, że się nie należy a teraz się okazuje, że będzie się należało... robią z nas idiotów po prostu
Tak, dlatego bardzo mnie zdziwiło, że w sprawozdaniu chcą, aby wykazać pieniądze w związku ze świadczeniem dla uczniów szkół dla dorosłych i szkół policealnych od sierpnia do grudnia...
słuchajcie po co sie ograniczać dajmy wszystkim dzieciom od przedszkola, w koncu tyle przeciez maja pieniedzy, tylko jakos do ośrodków jeszcze nie trafila kasa na wypłaty 500 i 300