Rozwod

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Karolina 23

Rozwod

Post autor: Karolina 23 »

Jestem osoba rozwiedziona dzieci mieszjaja ze mna..czy musze dawac xero wyroku o rozwodzie? Nie wystarczy oswiadczenie ze jestem rozwiedziona a dzieci mieszkaja przy mnie..przeciez moze to potwierdzic pracownik socjalny na wywiadzie..
Gość

Re: Rozwod

Post autor: Gość »

Karolina 23 pisze:Jestem osoba rozwiedziona dzieci mieszjaja ze mna..czy musze dawac xero wyroku o rozwodzie? Nie wystarczy oswiadczenie ze jestem rozwiedziona a dzieci mieszkaja przy mnie..przeciez moze to potwierdzic pracownik socjalny na wywiadzie..
Musisz dostarczyć wyrok rozwodowy. Jak nie załączysz to dostaniesz wezwanie do uzupełnienia braków, nikt nie będzie wysyłał pracownika socjalnego jak nie ma ku tego podstaw.
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

to, że kobieta jest rozwódką wyjdzie w bazie pesel ... jak nie liczymy dochodów to po co wyrok? a nawet jak liczymy to alimentacyjny wystarczy .... w wyrokach rozwodowych jest niejednokrotnie szczegółowo opisany podział majątku i może dlatego kobieta ma opory
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
beatri

Post autor: beatri »

Wyrok o rozwodzie bynajmniej po to zeby wiedziec z kim zamieszkuja dzieci...badz inny dokument mowiacy o tym fakcie..to w takim razie po co zapis w ustawie ze dolacza sie idpowiednio..min.wyrok o rozwodzie badz separacji?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

wszystko się zgadza ..... tylko czasami warto czy można być elastycznym :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
beatri

Post autor: beatri »

Warto czy mozna byc elastycznym...badz Twoja decyzja..tylko czy kontrola bedzie elastyczna? Tego juz nie wiem... co powiesz ze dlaczego nie masz w aktach wyroku? Ze widzialas? Ze potwierdzasz ze dzieci sa przy matce? Na jakiej podstawie?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

beatri pisze:Wyrok o rozwodzie bynajmniej po to zeby wiedziec z kim zamieszkuja dzieci...badz inny dokument mowiacy o tym fakcie..to w takim razie po co zapis w ustawie ze dolacza sie idpowiednio..min.wyrok o rozwodzie badz separacji?
:D ... oświadczenie to też dokument .... :D
Emilia 00

Post autor: Emilia 00 »

to jak jest z tym rozwodem? bierzecie wyroki ? bo ja juz sama sie zgubilam
abc

Post autor: abc »

my bierzemy - jest jasno wyszczególniony w katalogu wymaganych dokumentów
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Ja tam biorę wyroki chociaż mam 2 przypadki że ktoś nie mógł znaleźć tego wyroku (dawano ktoś się rozwodził) i osoby te dały mi skrócony akt małżeństwa wraz z adnotacją, że sąd w którymś roku orzekł rozwód. Pewnie kontrola się do tego przyczepi ale cóż, przecież nikt długopisem w akcie małżeństwa tego nie dopisał.
ODPOWIEDZ