Rozwódka- poradźcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 gru 2008, 13:17

Kobieta jest po rozwodzie urodziła dziecko w akcie urodzenia wpisany jest jako ojciec były mąż, który nie jest ojcem dziecka czy wypłacic becikowe czy czekać na wyjaśnienie ojcostwa?
~Marta

Napisano: 03 gru 2008, 13:20

a co ma becikowe do tego jak nazywa się ojciec. Zapomoga przysługuje z tytułu urodzenia się dziecka !!!!!!!!!!!!!!
~ewa

Napisano: 04 gru 2008, 13:07

becik a z rodzinnym co robicie bo ja mam tez taka panią. bierzemy dochód ojca faktycznego czy byłego co jest wpisany w akt urodzenia
~a

Napisano: 04 gru 2008, 15:37

nik tak nie miał
~a

Napisano: 04 gru 2008, 16:17

dochód byłego męża,
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2008, 10:12

Bierzesz pod uwagę to co masz w akcie urodzenia.
Głupiec, który zrozumiał, że jest głupcem, już nim nie jest.
niusia
Praktykant
Od: 24 lis 2008, 14:43
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2008, 0:24

Najlepiej to poczekać aż ustali \"prawdziwe ojcostwo\", bo jak teraz weźmiesz to co masz w akcie urodzenia, a potem okaże się,że \"nowy\" tatus będzie miał inny meldunek i duże dochody to możesz mieć problem. Zresztą były mąż wcale nie musi udostępnić swoich dochodów, dowodu osobistego. Ja miałam taką sytuację i z rodzinnym kazałam babce czekać, a becik przyznałam (nowy tatuś napisał ośw. pod k.k. dał zaśw. z gminy itp); zaprzeczenie i ustalenie ojcostwa trwało ok 2 miesięcy także dużo nie stracilli.
~titina

Napisano: 22 gru 2008, 16:21

identyczny przypadek miałam dzisiaj:
od rozwodu nie minęło 365 dni (minie w czerwcu 2009)
czy przyznac becikowe i rodzinne jeśli były mąż udostępni swoje dane , dochody, itp. ?!?
w sądzie podobno też czekają aż minie te 365 dni i dopiero wtedy klientka może wnieść sprawę o zaprzeczenie/ ustalenie ojcostwa (przyznajmniej tak ona twierdzi) , znam ją osobiście i tego \"ojca\" dziecka także myślę że ustalą ojcostwo.
Co mam zrobić?
~renek

Napisano: 09 sty 2009, 0:19

jakie trzeba miec dochody by dostać becikowe Jest różnica gdy jest małżeństwo bo ja jestem w związku wolnym
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x