rozwódka przynosi akt zupełny urodzenia dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 lip 2016, 12:09

Pani miała przyznany zasiłek rodzinny na dziecko. W składzie ona, mąż i dziecko.W grudniu przyniosła wyrok rozwodowy i zasądzający alimenty na dziecko. W styczniu rodzi drugie dziecko, które nosi nazwisko męża. Przyznałam jej zasiłek, bo przy wydawaniu decyzji w październiku miałam dochody męża, a w styczniu zrobiłam tylko decyję zmieniającą. W lipcu przyniosła mi akt zupełny urodzenia drugiego dziecka, gdzie jest napisane, że 28.04.2016 r. ustalono, iż były mąż nie jest ojcem dziecka, a 16.05.2016 r. inny Pan uznał ojcostwo tego dziecka. Pan nie ma ustalonych alimentów i nie mam jego dochodów. Co teraz robić?
monika32

Napisano: 18 lip 2016, 12:15

wypić piwo.
1. "w styczniu zrobiłam tylko decyję zmieniającą" - decyzja do unieważnienia, wydana z rażącym naruszeniem prawa;
2. "28.04.2016 r. ustalono, iż były mąż nie jest ojcem dziecka, a 16.05.2016 r. inny Pan uznał ojcostwo tego dziecka" - wezwanie do złożenia wyjaśnień w związku ze składem rodziny. W przypadku wpisania nowego tatusia do składu rodziny musi dostarczyć od niego wymagane dokumenty
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2016, 12:24

Z tej decyzji styczniowej nie da rady się jakoś wybronić? Miałam dochody ojca dziecka, a przecież potrzebne albo dochody ojca albo zasądzone alimenty. Trochę naciągane, ale nie da rady tak do tego podejść?
monika32

Napisano: 18 lip 2016, 13:18

Elmer możesz się jeszcze wypowiedzieć?
monika32

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x