rygor natychmiastowej wykonalności - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 mar 2014, 12:02

Nadajecie rygor natychmiastowej wykonalności wszystkim decyzjom (no oczywiście oprócz nienależnie pobrane)??
Ja nadałam decyzji o odmowie umorzenie należności z FA i dyrektor pyta czemu?? Mi się wydaje żeby należność nadal była wymagalna pomimo., że dłużnik ma prawo się odwołać.
~gosia

Napisano: 05 mar 2014, 12:09

nie nadawaj w tych decyzjach rygoru - nie uzasadnisz tego
~Elmer

Napisano: 05 mar 2014, 12:14

A uzasadnienie, które wskazałam jest nie dobre ;)? Przejęłam refereat po koleżance od wrzesnia i jak patrzyłam jak ona wczesniej robiła to nadawała tym decyzjom rygor i się odwoływali i nik się do tego nie czepnął.... Na ale może masz rację.
~gosia

Napisano: 05 mar 2014, 12:16

podobny temat w podstawie art. 20 ust. 2 to co piszecie w orzekam ?
1. przyznać swiadczenie z funduszu alimentacyjnego dla .......
2. niniejszej dec. nadaję rygor natychmiastowej wykonalności
a w podstawie prawnej jeszcze dodatkowo 108 kpa czy już bez 108

czy może

1. przyznać swiadczenie z funduszu alimentacyjnego dla .......
2. już bez tego drugiego punktu
~m

Napisano: 05 mar 2014, 13:13

Bez, tylko w podstawie wstaw i bez 108 bo ustawa szczegółowo reguluje
~gosia

Napisano: 05 mar 2014, 13:20

gosia ale w 2 punkcie tam gdzie orzekam muszę napisać niniejszej dec. nadaję rygor natychmiastowej wykonalności ?
~m

Napisano: 05 mar 2014, 13:22

w podstawie tylko pisz
~Karlitos

Napisano: 05 mar 2014, 13:25

w podstawie prawnej art. 20 ust. 2 a w orzekam nic już nie dopisuję, pisz ę tylko dla kogo jest fa
~maja

Napisano: 05 mar 2014, 13:28

no właśnie tak mam tylko w podstawie tak mam tyle że przez przypadek weszłam na zalecenia pokontrolne jakiegoś ośrodka gdzie był sprawdzany fundusz- kontrola problemowa i jednym z zastrzeżeń złej pracy było to że w pods. prawnej był art. 20 ust. 2 a już w orzekam nie i się przestraszyłam ze mam źle. Po prostu przeoczyłam to i nawet o tym nie pomyślałam, wiem że przy zast. art. 108 kpa o rygorze koniecznie musi być tez w orzekam. Kontrolę miałam 4 lata temu i boję się że niedługo się u mnie zjawią
~m

Napisano: 05 mar 2014, 14:49

Ja nie mialam kontroli wogóle od 2008 roku a teraz bedzie w listopadzie ;) a 20 ust .2 j/w tylko w podstawie po co w orzekam. Nie przejmuj się częścosób nie do końca wie czy dobrze wszystko robi :)
~gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x