sądownie przy matce, faktycznie przy ojcu

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
gotek890
Praktykant
Zajmuję się: SW
Kontakt:

sądownie przy matce, faktycznie przy ojcu

Post autor: gotek890 »

Wg wyroku dziecko przy matce, od roku faktycznie mieszka z ojcem (potwierdzone wywiadem). Sprawa w sądzie jest ciągle przekładana, w zeszłym okresie zasiłkowym pracownik zawiesił postępowanie do czasu wydania nowego wyroku. Ale mi do końca to nie pasuje i zastanawiam się jak to powinno byc. Czy przyznać ojcu na podstawie wywiadu mimo, że wyrok stanowi inaczej??????? Dziecko za chwile kończy 18 lat ....
emce
Stażysta
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny, świadczenie wychowawcze
Kontakt:

Re: sądownie przy matce, faktycznie przy ojcu

Post autor: emce »

miałam podobną sytuację. Tyle, że wszystkie sprawy sądowe były już zakończone. Faktycznie dzieci były przy ojcu, a z wyroku sądu przy matce. Odmówiliśmy prawo do świadczenia, gościu odwołał się do SKO i SKO mu przyznało :)
gotek890
Praktykant
Zajmuję się: SW
Kontakt:

Re: sądownie przy matce, faktycznie przy ojcu

Post autor: gotek890 »

Tez chciałabym mu odmówić i niech się odwołuje ale nie wiem co za bardzo zrobić z wnioskiem z poprzedniego okresu który jest zawieszony :roll:
ODPOWIEDZ