samotna nieletnia mamusia a postanowienie sądu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 kwie 2017, 10:55

Mam postanowienie sądu, na podstawie którego sąd zobowiązuje tatusia (uczestnika) do poniesienia kosztów utrzymania na rzecz... w okresie porodu i dalej kosztów utrzymania dziecka przez pierwsze trzy miesiące od urodzenia.
Zobowiązać mamusię do wytoczenia powództwa o ustalenie ojcostwa i związane z tym roszczenia alimentacyjne.

Czy na podstawie powyższego można przyznać ZR bo dla mnie to trochę poplątane wygląda na to że tatuś jest ogólnie znany ale w papierach nieznany (to w takim przypadku do czasu kiedy będzie wyrok ostateczny wypadałoby pewnie do rodzinnego wypłacać jeszcze samotne) czy dobrze myślę?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 13 kwie 2017, 11:00

póki co tatuś nie znany ... przyznajesz zr + samotne
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2017, 11:07

Dzięki Ewalu
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 14 kwie 2017, 11:18

A co w przypadku gdy Pani ma dwoje dzieci X i Y, na oba ma zupełne akty urodzenia dziecka bez wykazanego tatusia z datą bieżąca i dodatkowo zasądzone alimenty na dziecko X przez sąd od 2014 r. Pani nie chce iść zgłosić do USC Pana od którego ma zasądzone alimenty jako ojca dziecka X. Nie wiem jak sąd bez uznania ojcostwa przyznał alimenty. Przyznać jej samotne na dziecko X ??
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x