Samotne, student - ratunku! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 31 paź 2016, 11:45

Powoli zaczynam w systemie ogarniać temat, którego nikt nie chce komentować (nawet HD) :P - viewtopic.php?f=9&t=207226020

Zrobiłem obydwu braci na jednym wniosku, żeby byli obydwaj liczeni do złot za złot (jak wg mnie powinno być) i na planie "przyznałem" świadczenia od września 2016 r. Wtedy są brani obydwaj do liczenia złot za złot, system widzi wypłaty i ładnie wyrównuje obliczoną przez nas na piechotę kwotę (co prawda w rozbiciu na obydwu braci, ale inaczej raczej się nie da). Ale, wyszedł kolejny zonk. Ten student, który w listopadzie kończy 24 lata, mimo zaznaczonej kontynuacji nauki w szkole wyższej, zaznaczonego zaświadczenia, orzeczenia wpisanego prawidłowo i zakładki do samotnego uzupełnionej, nie dostaje z automatu samotnego wychowywania. Czemu, na miły Bóg???!!!
PS. Jak dodam je ręcznie system wylicza, jak już pisałem, kwoty prawidłowo. Tylko teraz się boję, że może mu nie przysługuje samotne :(:(:(
Bazyllo

Napisano: 31 paź 2016, 13:25

Uproszczę - czy student, który w listopadzie kończy 24 lata, a w październiku rozpoczął nowy kierunek studiów, ma umiarkowany, a jeden z rodziców nie żyje, ma prawo do dodatku z tytułu samotnego wychowywania??
Bazyllo

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x