sekretarz ZI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 sie 2023, 11:32

Dostałam propozycję," niedoodrzucenia" by zostać sekretarzem ZI. Czy muszę się zgodzić? Jestem pracownikiem socjalnym, czy jeśli dostanę tą funkcje, to co z zakresem moich obowiązków bo jednak dojdą mi nowe zadania. Czy w związku z tym , mam mieć jakieś dodatkowe wynagrodzenie czy dalej " ku chwale ojczyzny". Jak to jest u Was?
mamala
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:47
Zajmuję się: ps,św, stypendia

Napisano: 07 sie 2023, 12:54

Obowiązki zostaną te same. Robota za ,,friko". Nikt jeszcze w przemocy nie dostał grosza.Więc "ku chwale ojczyzny". Ja bym się bronił, bo wiem co to za robota.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 07 sie 2023, 14:01

odnośnie "wynagradzania" osób zajmujących sie przemocą.
U nas jest dodatek do wynagrodzenia dla osoby zajmującej się obsługą administracyjno-techniczną ZI. Obsługa "przemocy" jest dodatkowym zajęciem dla pracownika socjalnego pracującego w terenie. Nikt z władz nie miał wątpliwości odnośnie takiego rozwiązania...
to tylko ja
Praktykant
Od: 21 lip 2017, 14:16
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 sie 2023, 9:41

mamala pisze:
07 sie 2023, 11:32
Dostałam propozycję," niedoodrzucenia" by zostać sekretarzem ZI. Czy muszę się zgodzić? Jestem pracownikiem socjalnym, czy jeśli dostanę tą funkcje, to co z zakresem moich obowiązków bo jednak dojdą mi nowe zadania. Czy w związku z tym , mam mieć jakieś dodatkowe wynagrodzenie czy dalej " ku chwale ojczyzny". Jak to jest u Was?
Nie musisz się zgadzać, ale wtedy pracodawca może dać Ci 3 miesięczne wypowiedzenie.

Trzeba sobie zdawać sprawę że ostatnio OPS to studnia bez dna.
Rząd i nasi włodarze wrzucają do nas prawie wszystko, a 2022 rok był tego przykładem.
wszelkiego rodzaju dodatki i nawet sprzedaż węgla. I co ma zrobić kierownik/dyrektor OPS rozdzielić dodatkowe zadania na pracowników, praca po godzinach, w soboty, a niekiedy również w niedziele, czasami za "ku chwale ojczyzny" czasami z niewielkimi dodatkami do wynagrodzenia. Jak na razie nikt z pracowników nie złożył wypowiedzenia, a robota została wspólnie wykonana.
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x