SIGID-KODY DZIENNIKÓW - Księgowość

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 21 sty 2014, 15:40

wdrażamy ten program i proszę czy ktoś mógłby mi przesłać zrzut ekranu z kodami dziennikow (najlepiej z OPS), bo nie wiemy jak to zalożyć żeby sie to sprawdziło
~karolina

Napisano: 21 sty 2014, 16:13

sam musisz sobie ustalić kody dzienników , u mnie jest np :
PK-polecenie ksiegowanie, RK-raport kasowy, FN-faktury nalezności, FN-faktury zobowiazanie, FI-faktury inwestycje, WB-wyciąg bankowy,RZ- rozliczenie zaliczki itp.
~ola

Napisano: 21 sty 2014, 16:41

A CO księgujesz w takim razie w WB?
~karolina

Napisano: 21 sty 2014, 18:47

jak to co operacje z wyciągu bankowego
~ola

Napisano: 22 sty 2014, 10:13

no ale jesli pod wyciągiem jest zapłata za fakturę to mam to księgować własnie jako wyciąg czy pod f-faktury (czy tam tylko przypis?). Jeśli pod wyciągiem jest też raport kasowy to mam go księgować do wyciągu czy do raportu kasowego? pomocy
~karolek

Napisano: 22 sty 2014, 11:00

karolek co ty za głupoty [piszesz
czy ty wiesz co to jest wyciąg bankowy, gdzie pod wyciagiem bankowym masz raport kasowy
ręce opadają
~ola

Napisano: 22 sty 2014, 11:09

u nas tak niestety do tej pory było, a co z tymi fakturami? Co pod tym wyciągiem?
~karolek

Napisano: 22 sty 2014, 11:11

pod wyciągiem księgujesz wszystko, co masz na wyciągu, każda faktura, każdy raport kasowy jest osobnym dokumentem, księgowany pod osobnym numerem
~gumi

Napisano: 22 sty 2014, 11:27

ale jak faktura - chodzi o przypis?, e jest pod F-fakturą a pod wyciągiem zapłata?
~karolek

Napisano: 22 sty 2014, 11:30

fakturę księgujesz: 4../201, czyli niejako przypis, a wyciąg bankowy z tyłu sobie dekretujesz 201/130 i tak księgujesz sama zapłatę
~gumi

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem