Klient twierdzi, że składał wniosek, wniosku nie ma. Twierdzi,że pracownik nie przyjął wniosku. Klient składa skargę. Co zrobić ? Słowo przeciwko słowu.
skoro pracownik nie przyjął to niczego nie złożył.... coś słabo z logiką w tej skardze
na co on się ostatecznie skarży? że mu wniosek zgubiliście czy na odmowę przyjęcia?
twierdzi, że był chciał złożyć wniosek ale pracownik powiedział, że mu się nie należy i niby zniszczył wniosek w niszczarce. i złożył wniosek tylko na nowy okres zasiłkowy.
u mnie przyjmujemy nawet najgłupsze wnioski żeby uniknąć takich sytuacji to i ze skargami sprawa prosta
jakby chciał złożyć to by złożył, choćby pocztą
a i w miejscu obsługi wnioskodawców mamy monitoring
ja tam też zawsze mówię, że mają prawo złożyć wniosek
dodatkowo mówię, że przez internet mogą, pocztą lub osobiście
też miałam jednego Pana, za czasów 500 plus, który 2 razy z rzędu twierdził, że był i składał, kasa nie wpłynęła to przyszedł z głośnymi pretensjami, że jak to możliwe, że był składał na pewno wniosek, a nie było. Pierwszy raz no ok może się zdarzyć, ale przy 2 akcji to już nie możliwe, że znowu on i nikogo wniosku ''nie zgubiliśmy'' informację o przyznaniu 500plus wysłałam mu poleconym i dołączyłam informacje kiedy należy składać wnioski na nowy okres czcionką 16stką napisaną
za 3 razem go przypilnowałam