skarga na opiekunkę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 sty 2016, 22:23

Witam. OD pół roku pracuję jako opiekunka w autobusie. niedawno wpłyneła na mnie skarga od jednego z rodziców na temat jego syna który zaczepia inne dzieci w autobusie, bije je, niestosownie sie zachowuje, straszy mnie gdy chcę go doprowadzić do porządku ( sadzając go na pierwsze miejsce jako kara za rozrabianie w autobusie) że syn nic nie robi i jest bardzo grzeczny i na dodatek mnie oczernił że przeklinam i żle pilnuje dzieci. kazano mi napisać wyjaśnienie, jestem ciemna w tych sprawach może mógł by mi ktoś pomóc? rodzice naskakują na mnie i cały problem kręci się tylko wobec ich synka który ma wszystkich za nic.
xyz11

Napisano: 22 sty 2016, 0:45

Słowo przeciwko słowu
Pisz wyjaśnienie, opisz zachowania synka, używaj konkretów (np. niestosowne zachowanie skonkretyzuj, na czym polega). Potem napisz, że jako opiekunka jesteś zobowiązana do reagowania na takie zachowania i to robisz - reagujesz. Opisz, jakie stosujesz metody. Zaznacz, że Twoim obowiązkiem jest dbałość o dobro całej grupy, czyli oprócz niesfornego synka, pozostałe dzieci powinny się czuć bezpiecznie i komfortowo w autobusie. Tyle. Nie oceniaj, nie zrzucaj winy na synka (uznajmy, że po prostu "tak ma"), nie tłumacz się. Zwracaj uwagę na to, że w czasie Twojej pracy nie doszło do wypadków, dzieci były otoczone opieką, a Ty wykazujesz maksimum wysiłku, żeby ich podróż przebiegała w dobrych warunkach.
pozdrawiam i życzę sukcesów w pracy :)
wilk z lasu

Napisano: 22 sty 2016, 9:25

a nie ma nikogo np. kierowcy , który potwierdzi twoją wersję?
felek

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x