skł. zdrowotna odp. ZUS - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 kwie 2022, 14:18

Dzisiejsza odpowiedź ZUS
Informujemy, że mogą Państwo korzystać z systemowych usług dedykowanych organom realizującym zadania z zabezpieczenia społecznego tj. usługiZ1. Z1p. Te usługi zawierają w odpowiedzi właśnie wysokość składki zdrowotnej. Dostęp do tych usług jest nadawany lokalnie do systemów dziedzinowych, które są zintegrowane z systemem Emp@tia MRiPS. W związku z tym, prosimy o pozyskiwanie tych danych za pomocą usług elektronicznych Z1, Z1p.

Czy ktoś może mi coś rozjaśnić? Jakiś może nowy dostęp do ZUS, gdzie już nie będzie wychodziło "wiele kodów"?
*Ilona
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 8:47
Zajmuję się: ŚR, FA i ...

Napisano: 28 kwie 2022, 22:04

Moim zdaniem to jest takie "pouczenie" nas, żebyśmy nie nadużywali dobroci ZUS-u, że nam udostępnia składki i występowali tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Ostatnio rozmawiałam z Panią z ZUS-u, gdyż nie odpowiedziała w pełni na zadane przez OK-WUD pytanie, i usłyszałam wiele sugestii, że występujemy jakoby do nich z zapytaniem nagminnie, bo niby tak jest szybciej niż przez Emp@tię.Zaznaczam, że do tej pory czekam na ich "szybką"odpowiedź na niektóre styczniowe wnioski.
gosial
Praktykant
Od: 18 sie 2017, 23:11
Zajmuję się: śr

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x