skład rodziny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 05 gru 2013, 11:36

od tnia chce pobierac FA u nas, do tej pory matka pobierała fa w innej gminie, no i awantura,że chcę dochody
wszystkich pełnoletnich członków rodziny tj. uprawnionej matki i jej męza,
czy pełnoletnia może podac w składzie rodziny tylko matkę a jej rodzine pominąć? już mnie nerwy rozbolały
~~gra

Napisano: 05 gru 2013, 11:38

od grudnia pełnoletnia chce pobierac FA u nas, do tej pory matka pobierała fa w innej gminie, no i awantura,że chcę dochody
wszystkich pełnoletnich członków rodziny tj. uprawnionej , jej matki i męza matki ,
czy pełnoletnia może podac w składzie rodziny tylko matkę a jej rodzine pominąć? już mnie nerwy rozbolały
pierwszy wpis wyszedł mi troche haotycznie
~~gra

Napisano: 05 gru 2013, 11:40

definicja składu rodziny w ustawie do przeczytania, jak nie da to wezwanie do uzupełnienia braków, nie da nadal to bez rozpatrzenia
~@kasia

Napisano: 05 gru 2013, 11:42

jak matka ma meza to musi byc w rodzinie lub nie maz a jest wspolne dziecko, nie mozesz pominac, niech sie pluje albo nie sklada
~hala

Napisano: 05 gru 2013, 11:44

tak, dzieki, ale mi podniosła cisnienie, że chciałam potwierdzenia juz sama dla siebie, bo petentka odeszła z odgrażaniem sie, że gdzie indziej bedzie załatwiać
~~gra

Napisano: 05 gru 2013, 11:45

Przepraszam, że nie wypowiadam sie wprost na temat. A mnie nerwy bolą już od dawna, gdyż nie moge uzyskać jednoznacznej odpowiedzi na pytanie : Czy mąż, żona i ich dzieci oraz konkubent tej żony i ich wspólnie wychowywane dziecko - to jedna rodzina?
~OPS

Napisano: 05 gru 2013, 12:05

to jeszcze nie rodzina (chyba, że niepełna), gdyby miała jeszcze jednego konkubenta to byłaby rodzina
~Elmer

Napisano: 05 gru 2013, 12:08

Żart przedni.
~OPS

Napisano: 05 gru 2013, 12:22

1. to nie jest konkubent tylko kochanek;
2. prawnie jest w małżeństwie, a ciebie interesuje stan prawny;
3. dokładnie popatrz na akt urodzenie tego dziecka kochanka
~Elmer

Napisano: 05 gru 2013, 12:29

Niestety , ojcem dziecka jest ,,kochanek\" (oczywiście po zaprzeczeniu ojcostwa) i na dodatek mieszka z matką tego dziecka i jej dziećmi pochodzacymi z malżenstwa. Mąż nie mieszka z żoną i z ich dziećmi.
~OPS

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x