Skład rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 sty 2016, 8:51

Witam :)
Jako że jestem nowy na tym forum i we wspaniałych świadczeniach rodzinnych chciałbym każdego pozdrowić :D
A teraz do sedna :) Osoba złożyła wniosek o zasiłek rodzinny oraz o dodatki. Ma trójkę dzieci a dokładnie dwójkę z mężem ( brak rozwodu ) z którym nie ma kontaktu oraz jedno z obecnym partnerem. Konsultowałem się w tej sprawie z Urzędem Wojewódzkim i doradzono mi żeby ta osoba złożyła dwa wnioski - jeden na dwójkę dzieci z mężem i drugi na dziecko z partnerem, ale tym sposobem interesantce przepadnie wielodzietność ( tak mi powiedziano ) :| Osoba ta może nie jest bardzo konfliktowa ale o swoje potrafi zadbać. Może ktoś miał podobny przypadek ?
Pozdrawiam :D
maks92
Praktykant
Od: 07 sty 2016, 14:53
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 9:01

nie wiem co to za Urząd Wojewódzki ale moja rada jest jedna - NIE DZWON TAM WIECEJ!!!!
jak dwa wnioski??? i co dwa sklady rodziny???? w jednym wniosku z mezem a w drugim z kochankiem????? A to 3 dziecko nie jest przypadkiem przypisane tatusiowi??
masterm

Napisano: 28 sty 2016, 9:14

Dla mnie odpowiedź Urzędu Wojewódzkiego też była trochę bez sensu :\ 3 dziecko zapisane jest na obecnego partnera a pozostała 2 na męża, ale najbardziej dziwiło mnie to dlaczego ma nie dostać wielodzietności jak ma 3 dzieci :\ Podobno pisali do Ministerstwa i taką otrzymali odpowiedź......
maks92
Praktykant
Od: 07 sty 2016, 14:53
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 9:24

faktycznie dziwna wykładnia. Mam taka sytuację i babka przynosi mi normalnie jeden wniosek. w składzie rodziny oczywiście mąż, no i ojciec dziecka i ich obydwu dochody. dlaczego kobieta ma być stratna. tylko u mnie akurat mąż podpisuje jej oświadczenia i nie ma problemu. gorzej jak nie zechce podać dochodów :)
edyta123

Napisano: 28 sty 2016, 9:27

tutaj sytuacja jest prosta sklada jeden wniosek na 3 dzieci z dochodami meza i TYLKO on w skladzie rodziny
masterm

Napisano: 28 sty 2016, 9:39

TYLKO ON w sytuacji jak ma zasądzone alimenty od ojca dzieci, a jak nie ma to obydwaj.
edyta123

Napisano: 28 sty 2016, 9:55

edyta123 pisze:TYLKO ON w sytuacji jak ma zasądzone alimenty od ojca dzieci, a jak nie ma to obydwaj.
:lol:
masterm

Napisano: 28 sty 2016, 9:57

edyta123 pisze:TYLKO ON w sytuacji jak ma zasądzone alimenty od ojca dzieci, a jak nie ma to obydwaj.
:o :shock: :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 28 sty 2016, 10:18

edta123 lubi bawić się w"trójkącikach" :lol: :lol: :lol:

Edytko a jak by miała męża, 8-ro dzieci i każde z innym facetem to tworzysz harem?????
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x