SKŁAD RODZINY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
EwelinaJ

SKŁAD RODZINY

Post autor: EwelinaJ »

Kogo bierzemy do składu rodziny jeśli matka jest w związku konkubenckim, z którego ma jedno dziecko. Dwoje starszych dzieci jest ze związku małżeńskiego i nie ma jeszcze rozwodu. Kto do składu rodziny i czyje dochody?
masterm

Re: SKŁAD RODZINY

Post autor: masterm »

mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )
1ja

Post autor: 1ja »

i mąż też
EwelinaJ

no właśnie mąż i konkubent w składzie rodziny i dochody ich obu? - paranoja jakaś?! :o
1ja

Post autor: 1ja »

wg ustawy; mąż to rzecz święta chyba ze prawomocna separacja, rodzice dzieci - chyba że osoba wnioskująca czuje się samotna to wtedy nie musi podawać.
EwelinaJ

czyli dochód męża i konkubenta i ich ewentualne podpisy???
snejk26
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: snejk26 »

konkubenta nie bo ma męża
masterm

Post autor: masterm »

masterm pisze:mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )
korekta : w składzie mamusia i jej mąż bez konkubenta ;)
justa84

Post autor: justa84 »

czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
m&m

Post autor: m&m »

justa84 pisze:czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
Żle będzie.
Składy rodziny im się nie będa zgadzac.
Jako małżeństwo powinni wnioskować na trójkę dzieci.
z tym że chyba można by było to załatwic dwoma wnioskami. Pan by wnioskował tak jak pisałaś , na to swoje, na to co jest u niego, a pani , na to, które jest z nią. Ale w kazdym wniosku ten sam 5 osobowy skład rodziny.
ODPOWIEDZ