SKŁAD RODZINY
SKŁAD RODZINY
Kogo bierzemy do składu rodziny jeśli matka jest w związku konkubenckim, z którego ma jedno dziecko. Dwoje starszych dzieci jest ze związku małżeńskiego i nie ma jeszcze rozwodu. Kto do składu rodziny i czyje dochody?
Re: SKŁAD RODZINY
mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )
no właśnie mąż i konkubent w składzie rodziny i dochody ich obu? - paranoja jakaś?! 

wg ustawy; mąż to rzecz święta chyba ze prawomocna separacja, rodzice dzieci - chyba że osoba wnioskująca czuje się samotna to wtedy nie musi podawać.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
konkubenta nie bo ma męża
korekta : w składzie mamusia i jej mąż bez konkubentamasterm pisze:mamusia, konkubent, ich dziecko i 2 dzieci mamusi (ubiegać się moze na cala trojke bo wszytskie dzieci mieszkaja z nia - powiedzmy )

czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
I mąż składa wniosek na swoje dziecko z małżenstwa i drugie, które ma z Panią, w skłądzie ten pan, 2 dzieci i żona.
Natomiast jak będzie składać żona to tylko na jedno dziecko a w skłądzie?ona, to dziecko i mąż?
Żle będzie.justa84 pisze:czyli małżeństwo rzecz święta. A ja mam nieco inaczej. Mam małżeństwo,które ma 2 dzieci oczywiście z tego małżenstwa. Jedno dziecko mieszka z ojcem jedno z matką. Rozwodu jeszcze nie ma.W dodatku mąż ma dziecko z inną Panią.
Składy rodziny im się nie będa zgadzac.
Jako małżeństwo powinni wnioskować na trójkę dzieci.
z tym że chyba można by było to załatwic dwoma wnioskami. Pan by wnioskował tak jak pisałaś , na to swoje, na to co jest u niego, a pani , na to, które jest z nią. Ale w kazdym wniosku ten sam 5 osobowy skład rodziny.
Oprócz SKŁAD RODZINY - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
prace spoleczno uzyteczne
ELMER może ty?
decyzje 500+
Działalność
KRUS
działalność
koordynacja?
OSWIADCZENIE
dochód z gospodarstwa
alimenty
zaśw o wielkości gospodarstwa