skład rodziny - ROPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 lip 2014, 14:08

Matka z 2 dzieci składa wniosek na rodzinne - wie że przekracza dochodem (swoje dochody + alimenty) ale chce odmowe by dostarczyć ją do ROPSu. Tu się okazuje, że jeden z byłych mężów przebywa za granicą - rozpatruję i daję odmowę ja czy wysyłam do ROPSu wniosek aby oni rozpatrzyli?
SylkaS

Napisano: 29 lip 2014, 14:12

jak masz dokumenty tego pana o pracy za granicą plus informacje, ze tam się ubiega to wysyłaj
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2014, 14:18

Dokumentów nie mam - kobieta jest po 2 rozwodach z 2 dzieci (każde innego ojca) - więc mam 2 wyroki sądu + alimenty na każde z dzieci. A informacje mam taką właśnie, że ojciec tego dziecka brał tam rodzinne (dzieci są u matki) i jej nie dawał pieniedzy, teraz ROPS ma przesyłać matce te pieniądze, ale pomniejszone o sumę zasiłku rodzinnego w wysokości jakiej jest w Polsce - matka chce całą sumę, to ROPS jej kazał przynieść odmowę z naszego GOPSu - to po nią przyszła (była szczera).
Mam brać jakiekś oświadczenie o tym i wysłać do ROPSu czy pozostać przy dokumentach jakie mam i wydać odmowę ze względu na przekroczenie dochodu?
SylkaS

Napisano: 29 lip 2014, 14:23

to ROPS ma ustalić czy zachodzi koordynacja, kobita składa wniosek z dokumentami , z których może wynikać prawdopodobieństwo koordynacji, więc pakujesz ładnie, wysyłasz i czekasz na wyniki "śledztwa"
bogusik

Napisano: 29 lip 2014, 14:26

nawet bez żadnych dokumentów o pracy ojca za granicą? czyli dochody matki + wyroki wysyłam tak? a oświadczenie jakieś od matki mam brać? że posiada info że ojciec za granicą pracuje? albo co tam ma kobieta napisać?
SylkaS

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x