skład rodziny skomplikowany - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 wrz 2020, 13:53

Witam
mam wnioskodawcę który ma 21 lat nazywa się Nowak i składa wniosek o fundusz - wpisał w skład rodziny swoją mamę i małego brata o nazwisku Wilk( są zasądzone alimenty oraz dorosłego brata 19 lat też Nowak - który również złożył wniosek o fundusz alimentacyjny. Dwaj Nowaki studiują . Pomocy kogo mam wpisać w skład rodziny ???? Pozdrawiam
Betinka_
Stażysta
Od: 06 gru 2018, 12:02
Zajmuję się: Fundusz Alimentacyjny

Napisano: 22 wrz 2020, 14:57

przecież już wpisałaś wszystkich :D
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2020, 8:33

czyli rozumiem że mam wpisywać do składu rodziny dorosłego brata który pobiera również fundusz ( a czy mam dopisywać do dochodu pieniądze które otrzymuje od funduszu alimentacyjnego )
Betinka_
Stażysta

Napisano: 23 wrz 2020, 8:47

Betinka_ pisze:
23 wrz 2020, 8:33
czyli rozumiem że mam wpisywać do składu rodziny dorosłego brata który pobiera również fundusz ( a czy mam dopisywać do dochodu pieniądze które otrzymuje od funduszu alimentacyjnego )
do funduszu nie wlicza się pieniędzy otrzymanych z funduszu. Pozdrawiam
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ewela77
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 05 cze 2014, 12:25
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2020, 9:32

dziękuję za odpowiedz co do pieniędzy , a co ze składem rodziny dopisywać tego dorosłego brata ???
Betinka_
Stażysta

Napisano: 23 wrz 2020, 13:32

porównaj wszystkich z definicją rodziny dot. funduszu. Jak jest w katalogu to tak
FunduszOPS
Stażysta
Od: 26 lut 2020, 12:11
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny

Napisano: 24 wrz 2020, 8:28

rodzinie –oznacza to odpowiednio następujących członków rodziny: rodziców osoby uprawnionej, małżonka rodzica osoby uprawnionej, osobę, z którą rodzic osoby uprawnionej wychowuje wspólne dziecko, pozostające na ich utrzymaniu dzieci w wieku do ukończenia 25. roku życia oraz dziecko, które ukończyło 25. rok życia otrzymujące świadczenia z funduszu alimentacyjnego lub legitymujące się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności, jeżeli w związku z tą niepełnosprawnością przysługuje świadczenie pielęgnacyjne lub specjalny a także osobę uprawnioną; do rodziny nie zalicza się:a)dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego,b)dziecka pozostającego w związku małżeńskim,c)(uchylona)d)rodzica osoby uprawnionej zobowiązanego tytułem wykonawczym pochodzącym lub zatwierdzonym przez sąd do alimentów na jej rzecz. No i dalej nic
Betinka_
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x