Może ktoś doświadczony w fa się wypowie.Mam pełnoletnią osobę która składa wniosek na fundusz. W dalszym ciągu wspólnie gospodaruje z matką i pozostała rodziną.Kwestia jest taka ,że matka jest rozwiedziona i aktualnie wspólnie żyje i wychowuje dziecko z obecnym partnerem. I teraz kogo powinna wpisać do składu i jaki typ rodziny ustawić w programie.W składzie ona ,matka i czy jej przyrodnie rodzeństwo i ojciec tego dziecka obecny partner z którym razem mieszkają i jego dochody to chodzi o fa a jaki skład do zr i 500 plus czy tez taki taki sam j. w.bo matka wnioskuje na to dziecko małe? Czy do fa ma nie podawać tego partnera matki ?A co w przypadku nienaleznego jeżeli ten partner matki miałby dochód , który miałby wpływ na rodzinne a co z fa. Dopóki nie miał dochodu to na starym wniosku było ok, teraz mozę byc róznie. Podpowiedzcie proszę.
Ja mam taką sytuacje kobieta ma fundusz na dwójkę dzieci z poprzedniego związku i obecnie jest z konkubentem z którym wychowuje wspólne dziecko wiec uwzględniam ich do składu rodziny
do składu rodziny należny wpisać matkę, rodzeństwo i konkubenta jeżeli wspólnie z matka wychowują własne dziecko. Nalezy liczyć i konkubenta jak i jego dochód