Witam
Dziś dostałem informacje o odmowie świadczenia, przekroczyłem o 3 zł. Co prawda nie mam jeszcze decyzji (dopiero wyślą).
Dowiedziałem się od znajomych że źle złożyłem wniosek ponieważ nie dołączyłem do niego zaświadczenia od pracodawcy o odprowadzonych składkach na ubezpieczenie zdrowotne, które są wyższe niż te podane w PIT.
Co mam teraz zrobić. Czy mogę pisać odwołanie w tym temacie po otrzymaniu decyzji?
Pozdrawiam
Maciej
Składka na ubiezpieczenie zdrowotne a odmowa świadczenia 500
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Składka na ubiezpieczenie zdrowotne a odmowa świadczenia
składkę zdrowotna to sobie sami ściągamy i żadne zaśw. od pracodawcy nie jest wymagane ani konieczne. Nic też nie zmieni.
Jak masz przekroczenie o 3 zł to można jedynie z podatkiem kombinować.
Jak masz przekroczenie o 3 zł to można jedynie z podatkiem kombinować.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Składka na ubiezpieczenie zdrowotne a odmowa świadczenia
dzięki za odpowiedź... 
Czyli według jakiego wzoru MGOPS oblicza mój dochód? z moich wyliczeń z PIT wychodzi 779 zl na osobę w rodzinie. MGOPS twierdzi, że przekraczam o 3 zl. Moja żona utraciła w tym roku dochód. Czy MGOPS liczy od kwietnia 2014 brak dochodu żony? Nie rozumiem jakim wzorem mam sobie to potwierdzić.
pozdrawiam
Maciej

Czyli według jakiego wzoru MGOPS oblicza mój dochód? z moich wyliczeń z PIT wychodzi 779 zl na osobę w rodzinie. MGOPS twierdzi, że przekraczam o 3 zl. Moja żona utraciła w tym roku dochód. Czy MGOPS liczy od kwietnia 2014 brak dochodu żony? Nie rozumiem jakim wzorem mam sobie to potwierdzić.
pozdrawiam
Maciej
Oprócz Składka na ubiezpieczenie zdrowotne a odmowa świadczenia 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
ROPS
proszę o pomoc
wniosek do prokuratury - oświadczenie nieprawdy
Zmiana sytuacji rodziny
dane z sygnity
Znów ten ROPS
obcokrajowcy
Utrata zasiłku chorobowego na dziecko - jakie dokumnety???
źle wypełniony wniosek
co w takiej sytuacji....
Czy przyznać świadczenie wychowawcze?
pomocy
PROBLEM
dochody zagraniczne których nie ma
Wydruk dochodów
Oświadczenia ojca