składka zdrowotna na zaświadczeniu o ryczałcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 wrz 2016, 10:14

Czy składka zdrowotna na zaświadczeniu o ryczałcie za 2014 r. powinna być taka sama jak z Empatii za 2014 r.?
opsik28

Napisano: 16 wrz 2016, 11:31

No proszę - może jednak ktoś powie jak by postąpił, gdyby trafiła mu taka sprawa z taką rozbieżnością?
opsik28

Napisano: 16 wrz 2016, 12:51

na tych oświadczeniach o ryczałcie to piszą cuda wianki niczego to sie nie trzyma!!!! dziś pani która mega wielkim , nowoczesnym samochodem zastawiła pół wejscia przyszła złożyć wniosek oczywiście stała nasza ,,klientka'' i wiem ze maja takową działalności i ona mi mówi do tego oświadczenia ,,to tutaj zero wpisuję..." nosz k....... ja nie wiem nas chcą kontrolować a niech zaczną od ludzi!!!! to co oni podają i co oświaczają!! przecież oni to pewnie z nas tam dobrze śmieją się :lol: ja to zastanawiam się czy poprostu nie powiedzieć im, że ja to ich zgłosze do moich koleżanek bo przecież z takimi dochodami to się nie da żyć :mrgreen:
zocha1234

Napisano: 16 wrz 2016, 13:21

No, ale po coś może ustawodawca chce wiedzieć ile wynoszą te pozycja, które wyszczególnił we wzorze zaświadczenia, które można (ubezpieczenie zdrowotne zweryfikować Empatią? Pytanie czy można czy nie można? Nie znam się na tym. Może można wpisać jakieś zaległe za poprzedni rok. Nadpłaconych chyba nie można wpisać, bo mają być należne.
No proszę :( :( :( :( :( (a miała być taka smutna żółta emotikonka)
opsik28

Napisano: 16 wrz 2016, 13:47

z tego co wiem to skłądka na ubezpieczenie zdrowotne firmy będacej na ryczałcie badz karcie podatkowej nie wyjdzie w systemie zus. dlatego tez stworzono taki załacznik do wniosku. Jeżeli wychodzi składka na ubezpieczenie zdrowotne to powinno sie ja wliczac i jest to działalnosci prowadzona na zasadach ogólnych (ksiega przychodu i rozchodu) a czy wyszlo ci cos w ministerstwie?
aleksandra7711
Stażysta
Od: 22 kwie 2016, 8:10
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2016, 14:56

Ministerstwie Finansów domyślam się. Wyszło, że nie zawiera deklaracji podatkowych za podany okres.
opsik28

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x