Składki społeczne KRUS. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 9:49

Proszę o pomoc. Pani posiadająca gospodarstwo rolne w dniu 05.07.2013 złożyła wniosek o przyznanie świadczenia pielęgnacyjnego, do wniosku dołączyła oświadczenie, że składkę społeczną oraz zdrowotną ma odprowadzaną w KRUS, oraz oświadczyła że ,,nie prowadzi gospodarstwa rolnego’’. Świadczenie miała przyznane od 01.06.2013 do 31.06.2015.

W dniu 04.07.2015 Pani przyniosła nowe orzeczenie i złożyła wniosek o przyznanie świadczenia. Tym razem złożyła oświadczenie o treści ,, rezygnuję z pracy w gospodarstwie i prowadzenia gospodarstwa rolnego’’ oraz ,, składkę społeczną i zdrowotną mam odprowadzaną w KRUS’’ . Wydałem decyzję przyznającą od 01.07.2015.

Dnia 28.08.2015r. Pani przyszła i oświadczyła ze została wyłączona z KRUS od 01.06.2013, oraz chcę aby od tej daty ośrodek opłacił za nią składki społeczne. Zdrowotną ma przy mężu w tej chwili. Ponadto przedłożyła decyzję o wyłączeniu z KRUS. W decyzji tej KRUS powołuje się na art. 17b ze świadczeń rodzinnych.
Moje pytanie brzmi następująco. Od którego momentu powinienem opłacić za tą Panią składkę na ubezpieczenie społeczne?
maniek9999

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x