czy mozna dosłać jeszcze dokument do SKO, 20 lipca koleżanka wysłała do SKO odwołanie Ukrainki od decyzji odmawiającej jej św. wychowawcze. Pani nie spełniała wymogów ustawowych nie miała karty pobytu tylko zezwolenie na pobyt rezydenta. W dniu wczorajszym klientka doniosła potwierdzenie o tym, ze w dniu 25 sierpnia ma odebrać kartę pobytu. W związku z tym przyniosła to potwierdzenie i poprosiła o dosłanie tej informacji do SKO. Czy ja mogę to zrobić tzn. wysłać kopię tego dokumentu do SKO
Jak najbardziej możesz. Nie wiem jak się odniosą do zaświadczenia o terminie wydania ale możesz dołączyć do SKO dodatkowe dowody.
Ja kiedyś dałem odmowę która poszła do SKO, ale w liście Kobieta podała że wcześniej miała rodzinne w innej miejscowości, czyli stary art. 5 ust 3 miał zastosowanie i można było podnieść kryterium dochodowe. Z tej innej miejscowości dostałem potwierdzenie że było tam rodzinne w poprzednim okresie i że nie było wtedy przekroczenia, taki dokument wysłałem do SKO i sprawa zakończyła się po myśli dla odwołującej.
Gdyby powiedziała że wcześniej miała gdzieś rodzinne a nie że pierwszy raz składa to bym od razu dał przyznanie.