Ja mam takie sprawy niemieszkających w SKO jestem na 100% pewna, że mi uchylą i przekażą do ponownego rozpatrzenia i każą ustalić faktyczne miejsce zamieszkanie strony (sąsiednia gmina juz miała takie decyzje) i zastanawiam się czy mogę wezwać stronę do dostarczenia zaświadczenia o miejscu zatrudnienia, zaświadczenia w którym urzędzie skarbowym się rozliczał, rachunków za wodę i prąd żeby sprawdzić zużycie mediów, wyroku o separacji skoro nie prowadzi gospodarstwa domowego z zoną/mężem... bo już nie wiem jak mam ustalić czyjeś miejsce zamieszkania. To już naprawdę zakrawa o absurd....
oczywiście, że możesz, choć może niekoniecznie zaświadczeniaelinka85 pisze: ↑01 mar 2023, 14:48zastanawiam się czy mogę wezwać stronę do dostarczenia zaświadczenia o miejscu zatrudnienia, zaświadczenia w którym urzędzie skarbowym się rozliczał, rachunków za wodę i prąd żeby sprawdzić zużycie mediów, wyroku o separacji skoro nie prowadzi gospodarstwa domowego z zoną/mężem...
Art. 75 [Pojęcie]
§ 1. Jako dowód należy dopuścić wszystko, co może przyczynić się do wyjaśnienia sprawy, a nie jest sprzeczne z prawem. W szczególności dowodem mogą być dokumenty, zeznania świadków, opinie biegłych oraz oględziny.
ja będę żądać dokumentów wszyscy wiemy ile jest warte oświadczenie klienta....Tom. pisze: ↑01 mar 2023, 14:50oczywiście, że możesz, choć może niekoniecznie zaświadczeniaelinka85 pisze: ↑01 mar 2023, 14:48zastanawiam się czy mogę wezwać stronę do dostarczenia zaświadczenia o miejscu zatrudnienia, zaświadczenia w którym urzędzie skarbowym się rozliczał, rachunków za wodę i prąd żeby sprawdzić zużycie mediów, wyroku o separacji skoro nie prowadzi gospodarstwa domowego z zoną/mężem...z kpa
Art. 75 [Pojęcie]
§ 1. Jako dowód należy dopuścić wszystko, co może przyczynić się do wyjaśnienia sprawy, a nie jest sprzeczne z prawem. W szczególności dowodem mogą być dokumenty, zeznania świadków, opinie biegłych oraz oględziny.