sko-pilne- Elmer i inni pomóżcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 gru 2016, 12:57

SKO przysłało mi decyzję w której stwierdził nieważność decyzji w części dot. pierwszego dziecka. dał uzasadnienie wyczerpujące. W każdy razie nie wiem co dalej nie otrzymałam z powrotem dokumentów i nie ma zaleceń. Czy SKO przyśle to po 14 dniach bo strona niezadowolona ma prawo zwrócić się z wnioskiem do SKO o ponowne rozpatrzenie sprawy. Czy teraz czekam na dalsze pisma z SKO? Jak to się odbywa, jestem świeżynką w tych sprawach. Podpowiedźcie!!
olla09

Napisano: 09 gru 2016, 13:07

mi SKO zwraca akta wraz z decyzją.
Jak masz unieważnienie decyzji to teraz robisz nową decyzję
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2016, 13:17

Ale póki co nie mogę zrobić nowej decyzji bo nie mam akt. Czyli poczekam na akta i wtedy wydam prawidłową decyzję. I też chyba dotyczącą tego pierwszego dziecka bo dalsza część decyzji 2 i 3 dziecko jest prawidłowa. Przyznałam 500 plus na cały okres pierwszemu dziecku a powinnam do 30.04.2016r. bo do tego czasu miał orzeczenie i kryterium było 1200. Dochód od maja przekroczył o 230 zl.

A i jeszcze pytanko jak zmieniam decyzje bo wnioskodawca prosi o wstrzymanie bo się wyprowadza do innej gminy to robię decyzje zmieniającą uchylającą prawo czy wstrzymującą prawo na podst. 155kpa
olla09

Napisano: 09 gru 2016, 15:21

wnioskodawca ma napisać prośbę o uchylenie decyzji w związku ze zmianą miejsca zamieszkania i wtedy ja uchylasz
Gość

Napisano: 09 gru 2016, 16:05

dzieki
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem