SKO - postanowienie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 sty 2015, 13:51

Wcześniej na forum opisałam szczegółowo sprawę, a teraz jeszcze oczekuję podpowiedzi. Dotyczy to decyzji , która nie ma potwierdzenia ,że została dostarczona a tym samym nie jest załatwione podanie dot. uchylenia decyzji na zasiłek rodzinny.Tak wyszło, dziewczę nie pamięta jak decyzja została wysłana, w aktach jest decyzja wpięta ale nie ma dowodu ,że petentka otrzymała. Sprawa oparła się o SKO , które wydało postanowienie i tak. 1. uznać zażalenie za niezałatwienie w terminie za uzasadnione, 2. wyznaczyć dodatkowy termin załatwienia i 3. zarządzić wyjaśnienie przyczyn i ustalenia osób winnych naruszenia przepisów.
Decyzje już wydałam za potwierdzeniem odbioru, ale co mam opisać w pkt. 3 , no bo to mam wyjaśnić te zaniechanie dla Wójta ? ponieważ SKO nic nie napisało żeby ich powidomić o sprawie. Napisali, że postanowienie jest ostateczne w administracyjnym toku instancji.
m-ka

Napisano: 27 sty 2015, 15:00

Daj se luz z tymi wyjaśnieniami. SKO niech lepiej zajmie się wyjaśnieniami swoich bzdurnych decyzji u nas w ostatnich czasie było tego sporo... 1 przyznali kobiecie samotne wychowywanie dziecka bo małżeństwo jest to związek nieformalny..... inne kobieta wpisała do składu rodziny córkę i jej dochody przyniosła w odwołaniu napisała ze te dochody nie mają jej być liczone i faktycznie sko stwierdziła ze dlaczego są liczone? (nie zauważyli że sama ją wpisała)..i by kilka innych kwiatów znalazł...
PPP

Napisano: 27 sty 2015, 15:53

Podzielam Twoje stanowisko , ale mam Taką Sekretarz która takich spraw pilnuje i nie ujdzie mi to.
m-ka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x