Witam SKO uwaliło mi decyzję. Twierdz iż przyjęłam zaświadczenie o dochodzie za zły okres. Umo9wa o pracę na okres próbny od marca 2015 do czerwca 2015. Następnie umowa przedłużona u tego samego pracodawcy od lipca 2015 do nadal.Beż świadectwa pracy. Zaświadczenie za kwiecień 2015 poprosiłam a SKO twierdzi że powinnam żądać za lipiec 2015 gdyż pierwsza umowa się zakończyła w czerwcu i to jest dochód utracony i powinnam brać z kolejnej umowy o pracę zaświadczenie? Jak mam to rozpatrzeć?
po pierwsze jak już to nie za lipiec tylko za sierpień skoro ta 2 umowa od lipca, a jeśli nie było przerwy i nie ma świadectwa pracy to nie powinno się robić utraty i uzyskania.
pomału, zażądaj od klienta dochodu za lipiec (winno być nawet wg SKO za sierpień), dołącz do akt i wydaj identyczną decyzje jak poprzednio. Na złość SKO poprosiłbym klienta o dostarczenia zaświadczenia od kiedy pracuje.
Niech się odwołuje do SKO i jak SKO takie mądre to niech samo podejmie decyzje. Zrób tak, żeby mieli wszystkie dokumenty
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare