skomplikowana sprawa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 31 maja 2016, 9:12

Witam Was mam trudną sprawę ale nie wiem co mam teraz robić... może zacznę od początku:
W kwietniu 2015 roku wydałam decyzję odmowną do rodzinnego z uwagi na przekroczenie dochodu. Przekroczenie wynosiło 27,00zł ale w związku z tym iż Pani nie pobierała w poprzednim okresie zasiłkowym nie można było przyznać warunkowo.
Pani się odwołała i SKO uchyliło mi decyzję i przekazało do ponownego rozpatrzenia uzasadniając iż nie dokonałam analizy czy gdyby złożyła wniosek w poprzednim okresie to czy należałoby się :D .
wiec wszczęłam postępowanie ponieważ Pani nie doniosła dokumentów żeby zbadać sytuację i wydałam znowu odmowę. po czym Pani doniosła dokumenty. Po dokonaniu analizy wydałam kolejną decyzję odmawiającą, od której pani się odwołała.. SKO uchyliło decyzję i umorzyło postępowanie bo zdaniem SKO decyzja wcześniejsza i ostatnia obarczona jest wadą nieważnością ponieważ jego przedmiot był tożsamy z przedmiotem postępowania zakończonego decyzją ostateczna. Więc Pani zwróciła się do SKO o stwierdzenie nieważności jednej z decyzji co SKO uczyniło. Następnie Pani wniosła o przynanie prawa do rodzinnego na nowo i co ja mam teraz zrobić? Znowu wydać jej decyzję? ale ta ostatnia jest ważna...
gokat

Napisano: 31 maja 2016, 10:52

wiem że trochę przynudzam ale naprawdę nikt mi nie podpowie :D
gokat

Napisano: 31 maja 2016, 11:20

to jaka decyzja została w obiegu prawnym?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 31 maja 2016, 11:21

też się pogubiłem w tym opisie :evil:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 31 maja 2016, 11:29

tak myślałam że zamotałam :D
więc tak były dwie decyzje odmowne i tą wcześniejszą SKO stwierdziło nieważność więc ta ostatnia odmowa jest aktualna. ale Pani znowu złożyła pismo o przyznanie świadczeń rodzinnych
gokat

Napisano: 31 maja 2016, 11:33

jak tak to jeśli nie uległ zmianie stan prawny lub faktyczny w porównaniu z tą decyzją co została w mocy to umarzasz postępowanie na bieżący wniosek jako bezprzedmiotowe
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x