Skomplikowana sytuacja rodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 03 lut 2014, 13:22

a o czym to dyskutowac, dziecko jest wychowywane przez matke, ktora nie jest osoba samotna, wiec nie musi miec alimentow,zeby dostac na nie rodzinne
~bb

Napisano: 03 lut 2014, 13:58

Jak to? Nie musi mieć zasądzonych alimentów od ojca dziecka żeby dostać rodzinne na to dziecko, dlatego że jest w związku małżeńskim z innym facetem? Boże człowiek uczy się całe życie.
~Ala

Napisano: 03 lut 2014, 14:18

tylko osoba samotna musi mieć zasądzone alimnety - mężatka taką osobą nie jest
~Ewelina

Napisano: 03 lut 2014, 14:35

Podłączę się do tego tematu, bo też mam głupią sytuację, pomóżcie: babka jest zamężna, ale dziecko ma z innym facetem. Ojcostwo męża jest zaprzeczone, dziecko ma nazwisko tego drugiego faceta. Rozwodu nie ma i nie będzie.
~xxx

Napisano: 03 lut 2014, 14:42

wiec sklad rodziny to ona maz i wszystkie dzieci, a dochody tez jej i meza i ejsli spelniaja kryteria to rodzinne na wszystkie dzieci
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2014, 14:43

jaki nick taki problem....
Interesuje nas sytuacja prawna. Prawni Pani jest nadal mężatką. W składzie rodziny mąż. Kochanek nas nie interesuje (tym bardziej jak mąż nie ma nic przeciwko).
~Elmer

Napisano: 03 lut 2014, 14:50

Elmer, jakiś ty mądry... Więcej dzieci nie ma, tylko to jedno, które nie jest dzieckiem męża. Dodam jeszcze, że ona podaje w składzie rodziny ojca dziecka, a nie męża.
~xxx

Napisano: 03 lut 2014, 15:00

to wezwanie do wyjaśnień.

PS. nie moja wina, że xxx kojarzą mi się tylko z jednym rodzajem stron internetowych
~Elmer

Napisano: 03 lut 2014, 15:10

Ok, w najbliższym czasie zmieniam nick, dzięki.
~xxx

Napisano: 03 lut 2014, 15:31

Nie wiem, czy to jest takie oczywiste, że w składzie rodziny ma być mąż kobiety, który jednak z tym dzieckiem nie ma nic wspólnego i jest na to dokument.
~Magda

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x