śmierć klientki-zasiłek pielęgnacyjny

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~gg

śmierć klientki-zasiłek pielęgnacyjny

Post autor: ~gg »

Jaką decyzję trzeba wydać gdy umrze osoba która pobierała zasiłek pielęgnacyjny? Proszę o pomoc.
~xd

Re: śmierć klientki-zasiłek pielęgnacyjny

Post autor: ~xd »

stwierdzającą wygaśnięcie decyzji ze względu na zgon wnioskodawcy
~gg

Post autor: ~gg »

a mogę prosić o taką decyzję, bo to mój pierwszy przypadek
~Marta

Post autor: ~Marta »

Co Wy za bzdury piszecie. Komu wydać decyzję, jeśli osoba nie żyje. Załączyć akt zgonu i tyle!!!!
~Renata

Post autor: ~Renata »

Wydać decyzję uchylającą w 1 egzemplarzu i dołączyć do akt sprawy z adnotacją: \" decyzja pozostaje w aktach sprawy ze względu na brak możliwości doręczenia\".
W uzasadnieniu : ustalono na podstawie odpisu skróconego aktu zgonu, że z dniem ... ustały podstawy do pobierania zasiłku pielęgnacyjnego.
Awatar użytkownika
glizda
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/ŚW/VAT/DO/....
Kontakt:

Post autor: glizda »

XXXXXXXX dn. XXXXXXX

Decyzja numer :   GOPS.8127-XXXXXXXXXXXXXX
Działając na podstawie art. 104, art.162 par.1 pkt.1 Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz.U. Nr 98 z 2000 r., poz.1071 z późn. zm.)

S T W I E R D Z A M

Z dniem 1 kwietnia 2008 roku wygaśnięcie decyzji nr GOPS.8127-ZZZZZ z dnia 4 października 2005 roku, w sprawie przyznania prawa do zasiłku pielęgnacyjnego Pani XXXXXXXXXX XXXXXXXXX, ostatnio zamieszkałej w XXXXXXXXXXXXXX>
U Z A S A D N I E N I E

W związku ze zgonem strony w dniu 12 kwietnia 2008 roku stwierdzam jak w sentencji.
Awatar użytkownika
glizda
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/ŚW/VAT/DO/....
Kontakt:

Post autor: glizda »

ja piszę taką decyzję w jednym egzemplarzu
ODPOWIEDZ