Jak wysyłacie pisma w SOW do klienta? Czy są podpisane elektronicznie przez Dyrektora? W tej chwili wysyłam pismo, które sama sobie generuję, weryfikuję i zatwierdzam - wtedy się wysyła. Mam uprawnienia na rozszerzonego użytkownika. Tak mnie to zastanawia, czy to prawidłowo, że klient dostaje pismo tak jakby nie podpisane. Ja do akt pisma drukuje i podpisuje mi Dyrektor - ale to wersja papierowa.
Mam klienta, któremu chcę odrzucić wniosek. Podejrzewam, że może być skarga. Dlatego chcę żeby formalnie było w porządku.
SOW pisma
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Nie pracuje w ops.
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: SOW pisma
Ja jako podstawowy realizator tworzę pisma i wysyłam do zatwierdzenia, a dyrektor zatwierdza z konta rozszerzonego podpisanie pisma - nie ma możliwości podpisania elektronicznego samego pisma, tylko przy umowach jest podpis elektroniczny. Do wszystkich wnioskodawców wysyłam i tak pisma papierowe z podpisem i pieczątką Dyrektora, bo muszą otrzymać informację, a 99% ON sama zakładam konta, więc i tak do wszystkich wysyłamy pisma pocztą, bo inaczej nie maja dostępu do informacji o sposobie rozpatrzenia wniosku, jeśli zmami nie składają wniosku przez SOW.
- MartuchaEm
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Dyrektor na etapie zatwierdzania pisma właśnie je podpisuje. Ty kierujesz jedynie ,,do zatwierdzenia''. Ja drukuję pisma jak mam wnioski papierowe i wysyłam takie pisma pocztą.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Nie pracuje w ops.
- Kontakt:
Chodzi mi wyłącznie o sytuację, gdzie wnioskodawca sam złożył wniosek przez SOW i prowadzę z nim korespondencję wyłącznie przez Sow. Pism mu poczta nie wysyłałam, a było dużo nieścisłości, które trzeba było wyjaśnić. Wyjaśnił i nie mogę przyznać dofinansowania, bo nie spełnia warunków.
- MartuchaEm
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
No to tworzysz pismo w SOW, kierujesz do zatwierdzenia i jak dyrektor Ci zatwierdzi to pismo trafia do wnioskodawcy. Tyle.
Oprócz SOW pisma - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Likwidacja barier technicznych
Turnus rehabilitacjny dla mieszkańca DPS
bariery techniczne
Podnośnik sufitowy
bariery w komunikowaniu sie
symulator odbytu
Jakie kwoty dofinansowań w turnusach?
bariery techniczne?
NF Walker
Przyczepka rowerowa
LIKWIDACJA BARIER W KOMUNIKOWANIU SIĘ- INNY POWIAT