ŚP i 200 zł od stycznia 2014 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 gru 2013, 14:20

witam,
otrzymuję świadczenie pielęgnacyjne i 200 zł w MOPSie.
Co z tym 200 zł od stycznia? Decyzję mam tylko do końca grudnia, dzwoniłam do ośrodka ale osoby od świadczeń nie ma bo jest na chorobowym a osoba ją zastępująca nic więcej nie wie na ten temat - twierdzi, że skoro mam decyzję do końca grudnia i jeszcze nowej nie dostałam, to nie będzie w styczniu wypłaty. Czy to prawda? Szukam na ten temat informacji w internecie, ale nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Znalazłam jakiś projekt (tutaj na forum) ale nie rozumiem o co w nim chodzi.
Proszę o odpowiedź.
~Wioletta

Napisano: 04 gru 2013, 14:35

Na razie oficjalnie nic nie wiadomo!
~ja

Napisano: 04 gru 2013, 14:59

jak Rada Ministrów podejmie uchwałe w sprawie pomocy finansowej dla osob uprawnionych do św. piel. -----to wtedy będzie i kasa
~....~

Napisano: 04 gru 2013, 15:05

a my najpewniej dowiemy się o tym za pięć dwunasta
~zosia

Napisano: 04 gru 2013, 15:11

Do wyroku TK nie podejmą zadnych kroków, gdyz nie wiedzą na czym stoją i na co moga sobie pozwolić.
~m&m

Napisano: 04 gru 2013, 15:42

nie wiem czym sie martwisz, bedziesz miala decyzje to beda i pieniadze, narazie czekaj cierpliwie
~hala

Napisano: 04 gru 2013, 16:22

na razie to ja martwię się tym, że za miesiąc będę miała 200 zł mniej na życie niż w ostatnich miesięcach - moja sytuacja rodzinna i finansowa nie uległa zmianie a dla mnie to dużo, i mimo iż zdaję sobie sprawę z tego, że to było przyznane na ściśle określony czas, to jednak będzie brakowało tej sumy - chciałabym wcześniej wiedzieć jak rozplanowąć wydatki gdyż muszę przeliczać każdy grosz
~Wioletta

Napisano: 04 gru 2013, 16:29

na dzień dzisiejszy -nie będzie w styczniu tych 200zł
~monia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x