Obwieszczenie Marszałka Sejmu RP z dn. 6 listopada 2018r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o śr. wraz z załącznikiem.
SKO wydaje postanowienia do moich dec. odmownych szo i informuje ludzi odwołujących sie zeby skladali na śp bo korzystniejsze i zmiana ustawy jest.
Co robi SKO? Wydaje postanowienia do Twoich decyzji? Jakie postanowienia? jaka zmiana ustawy? W "obwieszczeniu z załącznikiem" nadal widnieje art. 17 ust. 1b
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę." Kodeks Hammurabiego
widnieje art 17 ust. 1b do którego masz przypis mówiący że art. "utracił moc w zakresie, jakim różnicuje prawo do śp osób sprawujących opiekę nad osobą niepełnosprawną po ukończeniu przez nią wieku określonego w tym przepisie ze względu na moment powstania niepełnosprawności, z dniem 23.10.2014r. ma podst. TK z dnia 21.10.2014r. sygn. akt K 38/13". SKO przysłąło mi postanowienie że przesuwaja termin rozpatrzenia wniosku, informują strionę o możliwości złożenia wniosku na śp i mnie obligują do poinformowania ich o ewentualnie złożonym wniosku na śp i podaniu terminu jego rozpatrzenia.
Tak wiem, że jest od 4 lat tylko duzo ośrodków przyznaje na podstawie tego przypisu i do tego SKO..., mimo wszystko jednak będę dalej wystawiać odmowne do odwołania ewentualnego. Dzięki za dyskusję