specjalizacja zawodowa - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 10 paź 2014, 10:38

Zyta nie licz na pytania li tylko z przemocy, na egzaminie centralnym będą pytania z całego zakresu materiału tematycznego specjalizacji II; mam to za sobą i wiem, że musisz dysponować przynajmniej ogólną wiedzą w pełnym zakresie , aby zdać. Powodzenia
wiola12

Napisano: 17 paź 2014, 10:38

kochani jestem na finale pisania projektu ....... dlaczego puyania są nie udostepnione ...czemu CKE nie chce ...przecież ich jest ok 300 !!!
gopsik10

Napisano: 21 paź 2014, 8:31

Napiszcie, czy po tych specjalizacjach odpowiednio was opłacają w waszych OPS-ach. Czy warto się męczyć i tyle uczyć,czy może lepiej zrobić specjalizację np. z instalacji gazowych i mieć dodatkowe źródło dochodu?
zisis1

Napisano: 04 lis 2014, 13:09

zisis1 pisze:Napiszcie, czy po tych specjalizacjach odpowiednio was opłacają w waszych OPS-ach. Czy warto się męczyć i tyle uczyć,czy może lepiej zrobić specjalizację np. z instalacji gazowych i mieć dodatkowe źródło dochodu?
Hej. Też jestem ciekaw, czy ta specjalizacja wiąże się z podwyżką wynagrodzenia? Czy wysiłek włożony w naukę normalnie się opłaci? Ja zrobiłem studia i mam je dla siebie w formie papieru.
Może lepiej było zrobić nauczanie początkowe bo w przedszkolu koleżanka zarabia 3000 zł brutto?
zisis1

Napisano: 04 lis 2014, 20:07

Po ukończeniu specjalizacji dostałam tytuł starszego specjalisty pracy socjalnej bez żadnej podwyżki.
PS. Wysiłek włożony w naukę nie opłaca się
zzzz

Napisano: 05 lis 2014, 10:40

Tak się domyślałem, że nie docenią finansowo tej nauki. Może jednak w Polsce jest jakiś duży MOPS, w którym docenili pracowników robiących specjalizację? W przeciwnym wypadku po co taka wiedza i tworzenie tych stopni specjalizacji?? Powinno to być połączone z awansem tak jak u nauczycieli. Trudno- to pomoc społeczna - inna dziedzina życia.
zisis1

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x