spłata zaliczki !! ?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 wrz 2010, 12:10

dłużnik wpłacił całą zaległą kwotę z tytułu zaległych alimentów matce dzieci!! i ona zwraca się do nas z chęcią uregulowania w jego imieniu pobranej zaliczki alimentacyjnej - pobierała przez równy rok w 2007 roku ZA - wiec zadłużenie dłużnika to 9000 (12 x 750 zł), fundusz nigdy nie pobierany...
czy może to nam wpłacić? wg mnie musi komornikowi a on potem nam, czy może się mylę?
to mój pierwszy taki przypadek więc proszę o pomoc - co mam zrobic, co tej kobiecie odpowiedzieć??
~referent FA

Napisano: 14 paź 2010, 10:25

pamiętaj o 5%.(tj. od 9000,- to kwota: 450,-)

w zaliczce nie było tzw. wpłat bezposrednich- ale ja 4 lata temu miałam takiego dłuznika co z plikiem pieniedzy przyjechałz dugiego konca Polski by sie rozliczyc- a komornikowi nie chciał dac zarobić- wiec wpłate przyjełam (podałam nr rachunku OPS) i szybko poinformowałam komornika- saldo zero i gra muzyka:)

Przyjmuj kasę,poinformuj komornika - pmietaj to kasa także dla twojej gminy 50% bagatelka 4.725,- zł na ziemi nie leży (pochwal sie szefostwu- nie omieszkaj-jaką kase dla gminy zdobyłaś! )
~ann07

Napisano: 24 maja 2011, 12:45

Doszlismy do porozumienia z bylym mezem ze bedzie mi placil dobrowolnie alimenty na dziecko. Bedzie tez splacal dlug jaki mu narosl z F A wyplacanego przez MOPS i zaliczki alimentacyjnej z ZUS . Chcialabym zapytać w jaki sposob mam zrezygnowac z placenia alimentow z MOPS-u i jak spalcac zaleglosci alimentacyjne zgodnie z prawem . Nie mam juz ochoty zglaszac sie co roku na Policji jako swiadek w sprawie jego scigania za nieplacenie alimentow . Bedzie placil i chce oddac to co dostawalam jak nie mial z czego palcic bo nie pracowal . Proszę o pomoc .
~Sandra

Napisano: 26 maja 2011, 10:16

idziesz do MOPSu i prosisz o uchylenie decyzji
~madzia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x